Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stark Malmö-trupp reser till Stockholm

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Efter att ha fått nästan halva truppen smittad med corona har förberedelserna för MFF inför matchen mot Hammarby varit allt annat än optimala. 

Trots det ser Jon Dahl Tomasson ljuspunkterna i tajmningen med att smittan kom när den kom. 

– Hade vi mött Hammarby utan landslagsuppehållet så är frågan vilken trupp vi hade kommit med, säger dansken.

Utbredd coronasmitta i laget. 

Mer än halva truppen inaktuell för träning.

En veckas pausad verksamhet och en allt annan än optimal förberedelse inför matchen mot Hammarby. 

Jon Dahl Tomasson och hans MFF tackar dock sin lyckliga stjärna för landslagsuppehållet som började direkt efter att laget säkrade titeln mot Sirius den 8 november. 

– Tajmingen har varit avgörande för hela laget. Det är tur i oturen att coronan kom efter Siriusmatchen veckan och inte nu – utan landslagsuppehållet hade vi inte kunnat ställa ett ”fullt lag” på benen utan att fylla på med juniorspelare.

”Inte normala förberedelser”

Nu blir det endast en sådan – Muubarak Nuh från U19–laget följer med till Stockholm och kommer att börja matchen på bänken, meddelar Jon Dahl Tomasson och berättar om lagets övriga status: 

– Det har tillkommit någon spelare varje träningsdag den här veckan och finns några som saknar flåset. Dock måste jag säga att alla spelare har hanterat det bra efter omständigheterna. Vi har haft många samtal med dem och hur de mår. Förberedelserna har trots det inte varit ”normala” i det avseendet, vi hade inte lika många på plats som vi kanske skulle velat, säger Dahl Tomasson.

Oscar Lewicki har tränat två pass under veckan efter att ha friskförklarats och är redo för att ta sig an motståndet:

– Trots allt som hänt så känns det som att vi ska upp och ta tre poäng. Det är ingen hobby vi håller på med, truppen är slagkraftig och vi är motiverade, säger mittfältaren.