Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stark kritik mot MFF efter nya förslaget

Thelma Ernst, ordförande MFF SupportFoto: Bildbyrån
Thelma Ernst, ordförande MFF SupportFoto: Bildbyrån
Maria Ivarsson, styrelseledamot MFF, Rober Lenir, ordförande LB07, Robert Pålsson, MFFs orförande, och Tommy Larsson, vice ordförande LB07, Tommy Larsson, vice vd LB07, MFF:s vd Niclas Carlnén och LB07 klubbchef David WernerssonFoto: ANDREAS HILLERGREN/TT

Malmö FF-ledningen får stor kritik för förslaget att gå samman med LB07.

Supportrarna reagerar kraftigt på sociala medier.

– Jag vill inte kommentera förslaget som sådant men jag ser positivt på att det debatteras, säger Thelma Ernst, ordförande för MFF Support.

På årsmötet 2016 beslutades att Malmö FF ska jobba för att inte enbart vara en förening där män spelar fotboll. Flickverksamhet startades men utan större framgång och något damlag finns fortfarande inte.

Blickarna har därför vänts mot LB07 som har damlag i allsvenskan, stor ungdomsverksamhet och herrlag i division 3.

De båda klubbarnas styrelse förslår en sammanslagning och frågan ska tas upp på extrainsatt årsmöte.

Redan nu är debatten i full gång.

”Styrelserna för Malmö FF och LB07 har tagit ett inriktningsbeslut om ett samgående genom att huvuddelen av LB07:s verksamhet går upp i Malmö FF.

Respektive förening fattar slutgiltigt beslut vid extra insatta årsmöten senare i år”, skriver Malmö FF på Twitter.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/1172480821422362625

Inlägget har följts av nästan uteslutande negativ respons, inte för att Malmö FF vill satsa på damfotboll.

Merparten av kritiken handlar om övertagandet av LB07 som skulle kunna leda till att MFF får börja i damallsvenskan i stället för att starta ett lag från grunden och jobba sig upp i seriesystemet.

Thelma Ernst, ordförande för MFF Support har följt informationsflödet. Hon vill inte kommentera hur hon ser på förslaget från MFF:s styrelse.

– I nuläget är det en medlemsfråga som får hanteras på informationsmötet och på det extrainsatta årsmötet, säger Ernst.

LÄS MER: ”Det här rimmar inte med Malmö FF:s själ”

Thelma Ernst applåderar debatten

Att förslaget leder till debatt är däremot positivt, anser Ernst.

– Vår fotbollsrörelse bygger på föreningsdemokrati och det är viktigt för Malmö FF. På många sätt är föreningsdemokratin en stor del av vad som gör Malmö FF till Malmö FF. Därför är det viktigt att så här stora frågor följs av diskussion.

Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson har inga problem med att förslaget leder till debatt, tvärtom.

– Jag är den förste att ha full respekt för våra medlemmars åsikter. Det är också upp till dem att vid ett extra årsmöte fatta beslut i frågan, säger han.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén:

– Jag har varit med om en rad förändringar, och alla förändringar väcker känslor. Sedan måste man se vad som är fakta och vad som är känslor. Jag tror att vi måste få i gång diskussionen. Och vi kommer att ha en rad medlemsmöten kring detta under processens gång.