Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spräcker måltorkan – efter 137 dagar

”Ahmedhodzic är det bästa med MFF just nu”
Marcus Antonsson kramas om av Behrang Safari.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marcus Antonsson.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT

Fyra och en halv månads måltorka är över.

Marcus Antonssons mål mot Sparta Prag är hans första sedan det mot Elfsborg den 22 september.

– Det är viktigt. Skönt så klart att få börja bra efter en knackig sista del av förra året, säger anfallaren.

Adi Nalic passade ut bollen till vänsterkanten och Behrang Safari slog ett lågt inlägg. Marcus Antonsson böjde ner huvudet och skarvade in 1-0.

Efter segern i träningsmatchen mot Sparta Prag visade anfallaren både glädje och lättnad.

– Det är klart. Som anfallare är det alltid skönt att göra mål.

Han gjorde 3-0-målet mot Elfsborg den 22 september men sen dess har Antonsson gått mållös i 137 dagar. Under hösten fick han dessutom mindre och mindre speltid av Uwe Rösler.

– Det var väldigt knackigt sista delen med lite känningar i baksidorna och jag hamnade på bänken på grund av att andra tog chansen. Därför är det extra skönt att få göra ett mål nu, säger Antonsson.

Ny roll mot Sparta Prag

Förra säsongen var han central anfallare. Mot Sparta Prag utgick Marcus Antonsson från kanten i en 4-2-3-1-uppställning.

– Jag spelade där i Blackburn en period och det gick väldigt bra. Jag är forward i grunden, så klart, men tycker ändå att jag visar mitt djupledshot när jag kommer från kanten också. 

Med Jon Dahl Tomassons sätt att se på fotboll spelar det inte heller lika stor roll på vilken av de fyra offensiva positionerna Antonsson får spela.

– Det är mycket mer fritt. Man får röra sig mer fritt och vara mer kreativ. Man har inte riktigt de fasta positionerna offensivt. Man får löpa där det finns yta och vi är lite mer dynamiska offensivt, säger Antonsson när han ska jämföra Tomasson och Uwe Rösler.