Reser till Malmö – vill slutföra Anel-affären

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Anel Ahmedhodzic kan göra sin sista match för Malmö FF till veckan. 

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben nu nära att sälja sin mittback - och Atalantas sportchef Giovanni Sartori reser i veckan till Malmö för att försöka slutföra affären. Faller alla detaljer på plats säljs 22-åringen till den italienska Serie A-klubben inom de närmaste veckorna. 

Anel Ahmedhodzic har varit ryktenas man under det senaste året. Han har placerats i Serie A-klubben Atalanta vid ett flertal tillfällen, utan att någon affär blivit av. För cirka tre veckor sedan kom uppgifter från Italien om att såväl Ajax och PSV Eindhoven var ute efter mittbacken förutom då Atalanta och Napoli, som det ryktats om under en längre tid. Transferfönstret i de större ligorna öppnade den 15 juli och än så länge har inget hänt gällande Ahmedhodzic. 

Atalantas sportchef reser till Sverige. 

Men enligt SportExpressens uppgifter är det nu skarpt läge med Atalanta. Parterna har intensifierat diskussionerna under de senaste veckorna och enligt fler av varandra oberoende källor reser Atalantas sportchef Giovanni Sartori till Malmö i veckan för att försöka slutföra affären med Malmö FF. Atalanta ska vara mån om att få in mittbacken så snabbt som möjligt och faller alla bitar på plats mellan klubbarna kan den 22-årige mittbacken göra sin sista match på tisdag, där Malmö FF möter Rangers. Men det kan även bli så att han spelar ett par matcher till med MFF, om parterna kommer överens. 

Ett avgörande väntas inom kort 

Förhandlingarna väntas hursomhelst avgöras under tiden Sartori är i Sverige och allt talar för att Atalanta blir den klubb som köper loss mittbacken. Om parterna mot förmodan inte kommer överens finns ett par klubbar Ryssland som är intresserade av Ahmedhodzic. Spelaren själv kommenterade sin framtid för Kvällsposten den 27 juli och på frågan om han kunde vara med hela kvalspelet till Champions League sa han då. 

– Haha, det är en bra fråga. Jag kan tyvärr inte svara på den. Jag får vara lite tråkig. 

Efter avancemanget mot Riga och HJK Helsingfors väntar nu ett dubbelmöte med skotska mästarna Rangers för MFF, där den första matchen alltså spelas i Malmö på tisdag.