Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sportchefen lämnar allsvenska klubben

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: KARL NILSSON

Thomas Andersson Borstam slutar som sportchef i Kalmar. 

Det meddelar han på en presskonferens under tisdagen.

– Jag tror det är bra tajmning för KFF, säger Andersson Borstam.

Det var i augusti 2013 som Kalmar FF anställde Thomas Andersson Borstam som ny sportchef. Då kom han precis från samma tjänst i Mjällby AIF. 

– Jag är glad och stolt över den nya anställningen som sportchef hos Kalmar FF. Nu ser jag fram emot att komma i gång och lära känna föreningen. Kalmar FF har gjort och är inne på en härlig resa både på och vid sidan av planen. Det ska bli en stor utmaning att få vara delaktig i arbetet framöver, sa Andersson Borstam till KFF:s hemsida då.  

Sex år i klubben 

Och sedan dess har han varit med och bland annat värvat tillbaka bröderna Rasmus, David och Viktor Elm till klubben och även anställt tränare som Peter Swärdh, Magnus Pehrsson, Nanne Bergstrand och Henrik Rydström. 

Hans första uppdrag när han tog över som ny sportchef 2013 blev att anställa Hans Eklund som ersättare till Nanne Bergstrand, som då hade lämnat klubben. 

Slutar som sportchef 

Men efter nästan sex år som sportchef i Kalmar slutar nu Andersson Borstam, vilket SportExpressen kunde avslöja vid lunchtid på tisdagen.

På en presskonferens klockan 14.30 bekräftades nyheten. Beskedet hade han lämnat till klubbchefen Mattias Rosenlund på torsdagseftermiddagen.

– Jag kände att det var dags för mig att gå vidare. Jag har varit i Kalmar FF sen 2013 och när jag anställdes pratade vi om en femårsperiod. Jag känner att jag är här lite på övertid. Jag har trivts fantastisk i Kalmar med staden, Kalmar FF, medarbetare, spelare, ledare. Det var ett svårt beslut känslomässigt, säger Andersson Borstam.

Thomas Andersson Borstam är kvar till slutet av augusti innan han lämnar över. Andersson Borstams uppgifter tas över av en sportgrupp bestående av klubbchefen Mattias Rosenlund, huvudtränaren Magnus Pehrsson, assisterande tränaren Jesper Norberg och utvecklingschefen Jens Nilsson.

– Jag kommer vara behjälplig över sommarfönstret men det ska vara rätt så mycket lugn och ro där, det kommer inte hända så mycket. Det är tio månader kvar tills allsvenskan drar i gång 2020 så det finns gott om tid för föreningen att sätta allt inför den säsongen, säger Andersson Borstam.