Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spelet bakom MFF:s nya tränarrekrytering

Uwe Rösler och Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson. Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Åge Hareide. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Åge Hareides inflytande i Malmö FF finns kvar i viss mån. 

Den numera danske förbundskaptenen tipsade nämligen sin förra klubb om Uwe Rösler. 

– Det finns en norsk koppling dem emellan, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén. 

Förvåningen hos det samlade pressuppbådet var stor när Uwe Rösler klev in i Stadions pressrum tillsammans med Daniel Andersson och Niclas Carlnén. Den 49–årige tysken med tränarerfarenhet från England och Norge fanns inte med bland förhandstipsen. 

Under presskonferensen talade han om potentialen i Malmö FF, vikten av Europaspelet och om vad han vill ha ut av sina spelare. 

MFF fick tips av Hareide

Den största överraskningen svarade dock Niclas Carlnén för.

– Jag kan säga som så att Åge Hareide kom med ett tips inför rekryteringsprocessen. Det tipset blev till slut den tränare vi presenterade i dag, säger MFF:s vd. 

– Processen påbörjades för ungefär tre veckor sedan, och sedan dess har vi träffat och pratat med samtliga av de kandidater vi var intresserade av. Utifrån de mötena så togs sedan beslutet att välja Uwe.

Vad i Röslers tränarprofil lockade mest?

– Dels hans erfarenheter från skandinavisk och engelsk fotboll i kombination med hans tyska bakgrund, dels hans personliga egenskaper. Det var de sistnämnda som till slut avgjorde varför vi valde honom. 

Carlnén hänvisar också till Malmö FF:s nuvarande situation och tabellplacering – Rösler passar således bra in i den profil av tränare klubben är i behov av för tillfället. 

 

 

Paralleller till Hareide?

Pondus, självsäkerhet och tydlighet var nyckelorden för Åge Hariede under hans tid i Malmö FF. Röslers första intryck verkar vara desamma, men Carlnén tycker inte att man ska jämföra ledarstilar på det sättet. 

– Åge hade otroliga framgångar här och är unik i sin person – Uwe är inte en kopia av Åge på det sättet, men tydligheten har de gemensamt i alla fall. Uwe har andra egenskaper som vi tror kommer vara viktiga både nu och framöver, säger Niclas Carlnén.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!