Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLFoto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
 Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Spelet bakom beslutet: Själv blev jag chockad

Publicerad

MALMÖ/STOCKHOLM. Efter förlusten mot Trelleborg agerade Malmö FF och sparkade huvudtränaren Magnus Pehrsson.

Den senaste tidens dystra resultat blev slutet på Magnus Pehrssons tid i klubben och han ersätts i stället av sportchefen Daniel Andersson.

Nu kan Kvällsposten avslöja spelet bakom beslutet.

Malmö FF:s kräftgång i allsvenskan kulminerade under söndagen borta mot Trelleborg. Där nickade TFF:s Lasse Nielsen in 1–0 i den 90:e matchminuten – regerande mästarnas tredje raka förlust inom loppet av en vecka och en 10:e plats i tabellen.

Det blev för mycket för MFF som valde att ge huvudtränaren Magnus Pehrsson foten.

"Inledningen av årets allsvenska säsong har inte överensstämt med Malmö FF:s förväntningar och krav och därför anser föreningen att en förändring är nödvändig", skriver Malmö på klubbens hemsida.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, fortsätter MFF:s vd Niclas Carlnén.

 

LÄS MER: MFF-stjärnorna i krismöte efter fiaskot

 

Beslutet fattades i natt

Enligt uppgifter till Kvällsposten fattades beslutet natten mellan söndag och måndag, bara timmar efter förlusten mot Trelleborg. Spelarna ska ha informerats om beslutet vid ett möte klockan 10 på förmiddagen. 

Efter matchen mot Trelleborg uttalade sig så väl Markus Rosenberg som Oscar Lewicki om sitt fulla förtroende för Magnus Pehrsson.

– Magnus är vår tränare och jag litar och stöttar honom till 100 procent. Det är inget jag tänker på, sade Oscar Lewicki till Kvällsposten i går. 

Samma svar gav även Markus Rosenberg.

– Absolut.

Men beslutet att sparka Magnus Pehrsson ska ha starkt stöd bland spelartruppen, särskilt hos de äldre spelarna.

Efter den stängda träningen träffar Kvällsposten Behrang Safari. 

– Det är så klart tråkigt, det är inte bara hans fel utan vi sitter alla i samma båt. Men som sagt, de känner väl att de vill ha förändring och vi har inte fått med oss resultaten. 

Du är med i spelarrådet – har ni varit delaktiga i processen?

– Nej, det är inte så att vi har suttit i något möte och pratat om detta och fått ta del av det innan.

Hur ser du på den nya lösningen med Daniel Andersson som huvudtränare?  

– Jag tror det kommer bli en bra lösning. Han är väldigt erfaren och det var inte längesen han själv spelade. Han har mycket i sitt bagage som han kan ta fram, jag tror det kommer bli hur bra som helst. 

Hur har stämningen varit i laget efter beskedet? 

– Klart det tar väl tid innan det sjunker in men annars tror jag folk accepterat och det känns redan som vi är på väg att samla ihop oss och hitta kraft igen. 

”Personligen blev jag chockad”

Rasmus Bengtsson: 

– Personligen blev jag chockad. Jag hade inte hört någonting. Det är tungt men det fungerar så tyvärr, konstaterar backen.  

– Det är inte tränaren som ska göra resultaten utan vi spelare som ska lösa det så alla måste höja sig. 

MFF skriver på sin hemsida att Daniel Andersson tar över huvudsysslan i första hand fram till det allsvenska uppehållet. Parallellt pågår processen med att tillsätta en ny huvudtränare, skriver de.

MFF har tre matcher kvar innan VM-uppehållet: Hammarby borta samt Häcken och Dalkurd hemma. 

MATTIAS LARSSON: Därför är det rätt att kicka Pehrsson nu 

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Mattias Larsson
Mattias Larsson
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag