Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Spelare som kostat 30 miljoner som inte har Astrits kvalitet”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Astrit Seljmani jagas av Helsingborgs IF.

Men skyttekungens tränare Joakim Persson tar – minst sagt – ryktena med ro.

– Jag räknar med att han är med oss resten av säsongen, annars så regnar det pengar från himlen, säger han till Hallands Nyheter.

Helsingborgs IF är på desperat jakt efter offensiva spelare efter Andri Bjarnason och Rasmus Jönsson lämnat klubben i sommar.

Under söndagen kunde Kvällsposten avslöja att HIF är överens med Alhaji Gero. Anfallaren ansluter från den allsvenska rivalen Östersund och affären väntas bli officiell inom det närmaste. 

Men jakten är inte slut där. Ett annat namn på Helsingborgs IF:s önskelista är Astrit Seljmani – den 22-årige skyttekungen som öst in mål för Varbergs Bois i superettan.

– Självklart finns han med på vår radar, bekräftade HIF:s ordförande Krister Azelius för Helsingborgs Dagblad förra veckan.

Persson säker: ”Annars så regnar det pengar”

Nu har uppgifterna också nått Varbergs Bois succétränare Joakim Persson – som besvarar transfersagan med en rejäl klackspark. 

Han är säker på att få behålla Astrit Seljmani åtminstone säsongen ut.

– Nej, det är förfrågningar från många håll och det är väl klart att fortsätter han som han har gjort nu så... Det är spelare som gått utomlands som kostat 30 miljoner som inte har Astrits kvalitet. Jag räknar med att han är med oss resten av säsongen, annars så regnar det pengar från himlen, säger Joakim Persson till Hallands Nyheter. 

När Helsingborgs Dagblad för samma frågor på tal fortsätter Joakim Persson med glimten i ögat.

– Men jag kan ju fundera på ett paketbyte. Granqvist och... jag tar Landgren också i så fall. Då får de Seljmani. Då är det en deal. Vi behöver lite rutin haha, säger Persson till tidningen. 

Passningen till HIF: ”Han är inte över 30...”

Helsingborgs Dagblad: Men du blir inte förvånad när du hör att Azelius bekräftar att Seljmani är en intressant spelare som finns på deras lista?

– Jo, svarar han, tar en konstpaus och säger:

– Han är inte över 30 så lite överraskad är jag...

Med en allvarligare ton förklarar Joakim Persson sedan varför han tvivlar på att en affär skulle bli aktuell just nu.

– Nä, ser man i vilken position HIF är behöver de, som jag ser det, spelare som kan gå rätt in i allsvenskan och leverera. Det här är Astrit Seljmanis första sejour i superettan, han har spelat tolv matcher. Innan dess har han spelat division 2- och division 1-fotboll. Så att HIF siktar på det just nu, nä, det tror jag inte riktigt på.

Helsingborgaren Joakim Persson har överraskat rejält den här säsongen med Varbergs Bois och toppar superettan efter 14 omgångar.

 

LÄS MER: Helsingborg värvar från allsvensk rival 

LÄS MER: Helsingborg lägger bud på islänningen