Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelare i Malmö FF har testat positivt för covid

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

En spelare i Malmö FF har under lördagsmorgonen testat positivt för covid-19.

– Vi har rutiner kring detta, som vi har följt. Vi har så klart informerat Häcken om detta. Vi har testat resten av truppen och inte fått någon annan positiv, säger sportchefen Daniel Andersson.

På söndagseftermiddagen ställs Malmö FF mot Häcken i den andra omgången av allsvenskan. Regerande mästarna har under förberedelserna åkt på ett bakslag. På lördagsmorgonen meddelade klubben att en spelare i truppen har testat positivt för covid-19.

Spelaren har satts i karantän, medan resten av truppen och ledarna testat negativt för smittan. Vilken spelare som testats positivt vill MFF inte avslöja.

– Vi kommer inte gå ut med den informationen. Man kanske kommer se det i samband med matchen, eller inte, säger sportchefen Daniel Andersson.

Försöker vara försiktigare

Han vill inte gå in i detalj på vilka åtgärder som nu vidtas i samband med lagets resa till Göteborg för matchen mot BK Häcken.

– Men vi försöker i samband med resan vara ännu mer försiktiga. Jag behöver inte gå in detaljerna men vi försöker göra det så bra vi kan utefter de förutsättningar som finns.

Om det blir fler covidtester inför matchen vill Daniel Andersson inte svara på.

– Behöver inte gå in på de detaljerna. Vi har en doktor som rådgör oss i det och vi pratar hela tiden om vad vi ska göra. Exakt vad vi gör vill jag inte gå in på men vi kommer göra allt vi kan för att säkerställa säkerheten både för våra spelare och för motståndarna.

Ingen möjlighet att skjuta upp matchen

Någon möjlighet att skjuta upp matchen finns inte.

– Vi har sagt att vi spelar matcherna. Detta är en del av den verklighet vi lever i. Det är jättetråkigt men vi kör på, säger Daniel Andersson.

Vad krävs för att en match ska skjutas upp?

– Det måste vara fler än sex spelare och du måste göra en framställan 72 timmar innan match.

Matchen mellan BK Häcken och Malmö FF spelas på Bravida arena med avspark klockan 15.00 på söndagseftermiddagen.