Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Spelare är på väg tillbaka – det gläder vi oss över”

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Oscar Lewicki närmar sig spel, berättar MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson inför måndagens cupmatch mot Gais.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Arnor Traustason är redo för spel igen, när MFF ställs mot Gais i svenska cupen.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Oscar Lewicki närmar sig spel och Arnor Traustason är redo för match

Skadeläget lättar en aning i Malmö FF, inför måndagens viktiga cupbatalj mot Gais. 

– Vi har några spelare som är på väg tillbaka och det gläder vi oss över, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Malmö FF förlorade årets premiär i svenska cupen mot superettanlaget Västerås SK med 2-1. 

Det innebär att skåningarna måste vinna gruppspelets sista två omgångar för att gå vidare, först mot Gais och därefter mot Halmstad BK. Samtidigt är det inte säkert att två segrar räcker för ett avancemang.

Västerås följde nämligen upp vinsten mot MFF genom att spela oavgjort mot Halmstad. Med andra ord kommer VSK gå vidare till slutspel om de lyckas besegra Gais i den sista omgången.

Oavsett hur det går för MFF.

– Vi var inte glada över att vi tappade den första matchen, resultatet var inte acceptabelt. Men om vi kikar på chanserna vi hade så var det en match vi hade vunnit nio gånger av tio, säger Malmötränaren Jon Dahl Tomasson.

”Har några spelare på väg tillbaka”

Måndagens motståndare Gais inledde svenska cupen med att besegra den allsvenska nykomlingen Halmstad BK med 2-0.

– De gjorde en riktigt fin match mot Halmstad och spelade en fin fotboll den dagen, säger Jon Dahl Tomasson.

Inför tävlingspremiären förra helgen var en rad erfarna MFF:are utanför matchtruppen. En av dem var Oscar Lewicki, som redan bekräftat att han kommer behöva stå över matchen mot Gais också.

Mot Västerås saknades även Eric Larsson, Sören Rieks, Johan Dahlin och Arnor Traustason. Dessutom utgick Jo Inge Berget redan i den första halvleken. 

– Vilka som är tillgängliga får ni se i morgon när vi släpper truppen. Men vi har några spelare som är på väg tillbaka och det gläder vi oss över, säger Jon Dahl Tomasson.

– Arnor Traustason är tillbaka i truppen för första gången sedan sin lårkaka. Det är positivt och det är vi glada över. Han är ”fit for fight” och är redo att spela. 

Hur är det med Eric Larsson?

– Det går bättre, det går mycket bättre. 

Jon Dahl Tomasson i samband med matchen i svenska cupen mellan Malmö FF och Västerås SK.
Foto: JOE MILLER / AVALON / STELLA PICTURES/JOE MILLER / AVALON AVALON

”Det ryktas om många namn”

Eftersom det redan skiljer fyra poäng mellan Västerås och Malmö kommer det krävas att VSK tappar poäng mot Gais i slutomgången för att MFF ska gå vidare. Det kan med andra ord vara sportsligt fördelaktigt för Malmö att inte utklassa Gais i samband med måndagens match.

Ni vill ju att Gais ska ha någonting att spela för i sista omgången. Är det någonting ni tänker på? 

– Nej, jag tänker inte på det. Jag går in i varje match för att vinna med 5-0. Det vore bra för oss att vinna med 5-0, säger mittfältaren Arnor Traustason.

– Vi ska göra många mål oavsett, haha. Det är klart, eftersom det första resultatet var oacceptabelt har vi satt oss i den här situationen. Men det är charmen med cupfotboll, säger Jon Dahl Tomasson, och tillägger:

– Vi ska vinna de två matcherna vi har kvar.

När Malmö FF förlorade premiären mot Västerås skapades flera av de himmelsblå målchanserna av Marcus Antonsson. Men det blev inget mål för 29-åringen – i stället var det lagkapten Anders Christiansen som stod för MFF:s enda fullträff.

– Marcus tog några riktigt bra löp den senaste matchen och skapade många bra chanser. Först och främst är det viktigt att man kommer till chanser. Han gjorde en fin match, sedan är det klart hans match hade varit fantastisk om han hade gjort två mål, säger Jon Dahl Tomasson, som i samband med söndagens pressträff även fick frågor om Rosenborgs anfallare Dino Islamovic, som ryktats vara på väg till MFF den sista tiden: 

– Jag tror att det generellt ryktats om många namn runt Malmö. Det jag kan säga är att de tränar hårt i Rosenborg.