Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sparkade MFF-tränaren: ”Jag fick lämna för tidigt”

Magnus Pehrsson Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Uwe Rösler tog över efter Magnus Pehrsson och fick laget att lyfta.

Den sparkade tränaren tror att vändningen hade kommit – även om han själv fått vara kvar.

– Jag har fortfarande MFF i mitt hjärta, men jag fick lämna för tidigt, säger Pehrsson till Fotbolldirekt.

Malmö FF halkade efter rejält i allsvenskan under våren. Cupfinalförlusten mot Djurgården och det efterföljande nederlaget i derbyt mot Trelleborg var droppen.

Magnus Pehrsson fick sparken av MFF den 14 maj, dagen efter förlusten mot TFF..

Sportchefen Daniel Andersson tog över tränarsysslan tillfälligt innan Uwe Rösler så småningom kom in som ersättare. Han lyfte MFF i den allsvenska tabellen och förde laget till gruppspel i Europa League.

Magnus Pehrsson säger nu att han tror lyftet hade kommit även utan tränarbytet.

– Vi hade en sämre period där på slutet, det är inget att hymla om. Byter man tränare får man ofta en effekt. Den stora grejen tror jag var uppehållet då man kunde få tillbaka skadefyllda spelare i form igen. Vi var ju inne i ett helt hysteriskt schema en period under våren där vi knappt hann träna mellan matcherna. Självklart tror jag på mig själv och att det hade sett bra ut även om jag fått vara kvar, säger Pehrsson till Fotbolldirekt.

Magnus Pehrsson på presskonferensen efter att han sparkats. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Förväntade sig MFF-framgångar

Pehrsson berättar att han fortfarande har Malmö FF i sitt hjärta och att han inte är överraskad över att laget nu når framgångar igen.

– Nej, det är snarare en förväntad framgång för MFF. Vi byggde om truppen kraftigt i vintras och alla visste, eller jag visste i alla fall, att byter man tio spelare blir det en puckel att ta sig över och sådant kan ta lite tid. Malmö är dock en så pass stark klubb att när de väl kommer över den puckeln, vilket de nu gjort, så är de tillbaka till samma slagkraftiga lag som innan. Som sagt, omställningen med viktiga spelare ut och nya spelare in kan ta tid, men truppen i sig var ju oerhört stark från början och dessutom förstärkte MFF med några ytterligare spetsspelare i somras, precis som vi gjorde förra sommaren. Jag hade förväntat mig något sådant här av MFF, vi hade ett liknande facit i fjol, så det är inga konstigheter, säger Pehrsson till Fotbolldirekt.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Malmö FF – direkt i Messenger 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!