Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans svar på piken från Anel Ahmedhodzic

Soldado har spelat i Real Madrid, Valencia och Tottenham.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Under torsdagskvällen ställs Ahmedhodzic mot spanska stjärnan.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jon Dahl Tomasson hade kul på presskonferensen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Efter MFF:s avancemang mot Lokomotiva Zagreb fick Anel Ahmedhodzic frågan hur det blir att ställas mot Roberto Soldado i playoffet. Svaret: ”Han börjar bli gammal nu”. Jon Dahl Tomasson skrattar när han får höra piken.
– Jag får ge honom en lusing. Soldado är en bra spelare, vi är uppmärksamma på det, säger tränaren.

– Det stämmer att jag blivit lite äldre, men det är inte det som spelar störst roll i fotboll, kontrar Granadas anfallsstjärna.

Ett så här bra lag som Granada har Malmö FF inte drabbat samman med sedan Europa League-sextondelen mot Wolfsburg i februari. Då blev det förlust i bägge mötena. Först hedersam 1-2-förlust på tysk mark och därefter mindre smickrande siffrorna 0-3 på hemmagräs. 

Jon Dahl Tomasson betonar att det är skillnad jämfört med Wolfsburg, då MFF inte var i säsong medan de nu som bekant går som tåget i allsvenskan. 

Serieledarnas tränare varnar ändå för fjolårets La Liga-sjua.

– Jag har sett mycket La Liga och de håller hög taktisk nivå. Atlético var starkast senast (6-1) men Granada gjorde det bra i första halvlek. 

Ger Granada favoritskapet 

Granada inledde annars säsongen strålande med två raka segrar innan plumpen i protokollet kom senast mot Atlético som tippas slåss om titeln ihop med Barcelona och Real Madrid. Tomasson gör ingen hemlighet i att spanjorerna bär favoritskapet i playoffet trots att MFF har hemmaplan.

– Men det är inte första gången favoriten förlorar, säger dansken med ett leende på läpparna. 

Han börjar också skratta när han får höra vad Anel Ahmedhodzic konstaterade efter avancemanget mot Lokomotiva Zagreb förra veckan. På presskonferensen fick mittbacken frågan hur han såg på att ställas mot Roberto Soldado i sista kvalrundan, ett namn med över hundra mål i La Liga och med klubbadresser som Real Madrid, Valencia och Tottenham på cv:t. Svaret från Ahmedhodzic? ”Han börjar bli gammal”.

Soldado: ”Känner mig fortfarande ung” 

Tomasson kontrar nu knappa veckan senare med skämtsam ton: 

– Jag får ge honom en lusing, säger Tomasson och skrattar högt innan han fortsätter:

– Soldado är en bra spelare, vi är uppmärksamma på det. Han har gjort mycket mål i La Liga och är duktig på att löpa. Visst är han lite äldre nu, men han är fortfarande viktig för laget och har dessutom en fin säsong bakom sig. 

Vad huvudpersonen själv har att säga om Ahmedhodzics kaxiga pik?

– Det stämmer att jag blivit lite äldre, men det är inte det som spelar störst roll i fotboll utan det är kvaliteten som spelare. Jag känner mig fortfarande ung, utbrister 35-årige Soldado.