”Smickrande när de visar intresse”

Marcus Antonsson.
Foto: Suvad Mrkonjic / Bildbyrån
Markus Rosenberg.
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Han har målats upp som en möjlig ersättare till Markus Rosenberg i Malmö FF.

Nu kommenterar Marcus Antonsson framtiden i Leeds och en möjlig allsvensk återkomst.

– Jag stänger inga dörrar överhuvudtaget, säger Leeds-anfallaren.

Marcus Antonsson är just nu hemma på svensk mark efter en säsong där anfallaren, utlånad från Leeds, hjälpte till att skjuta anrika Blackburn Rovers tillbaka upp i näst högsta serien i England.

– Det var häftigt och jäkligt kul att få uppleva det. Det blev ett väldigt lyckat lån på många sätt. Det var en stor händelse att ta upp Blackburn och att vinna tillbaka fansen från att vi hade rätt dåliga publiksiffror i början till att vi hade fullsatt i sista matchen. Det var en häftig resa vi gjorde där, säger Marcus Antonsson.

27-årige Antonsson gjorde totalt sju mål och tre assist på 31 matcher under säsongen i League One, men en skada gjorde att speltiden blev mindre under våren.

Marcus Antonsson hade en lyckad lånesejour i Blackburn.
Foto: PPAUK/REX / PPAUK/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]

– Jag är väldigt nöjd med första halvan innan skadan, då var jag en given startspelare och inblandad i väldigt mycket offensivt. Efter skadan värvade vi in Adam Armstrong som ungefär en vecka innan jag kom tillbaka började göra en massa mål så det blev lite knackigt för min del sista delen. Jag startade lite och var på bänken lite och fick inte till poängen, säger Antonsson och fortsätter:

– Jag är glad över att jag var med och bidrog till vad vi åstadkom med Blackburn men målmässigt vet jag att hade jag fått fortsätta i den form jag var i innan skadan hade det blivit betydligt fler mål. Jag vet att jag hade kunnat göra betydligt fler poäng.

Återvänder till Leeds

Marcus Antonsson har ett år kvar på kontraktet med Leeds United och räknar med att vara tillbaka när försäsongen drar i gång den 25 juni för att slåss om en plats i laget. Samtidigt är framtiden i klubben osäker.

– Jag utgår från att jag är Leeds spelare och jag kommer givetvis ge allt där från första dagen tills något annat inträffar – om något inträffar. Mer än så är svårt att säga. Det är fortfarande många frågetecken.

Antonsson har ett år kvar på kontraktet med Leeds, men framtiden i klubben är osäker.
Foto: CRAIG BROUGH / REUTERS BILDBYRÅN

Fotbolldirekt skrev nyligen att majoriteten av toppklubbarna i allsvenskan har hört sig för om Antonssons tillgänglighet. Det mest seriösa intresset ska finnas från Malmö FF och Hammarby.

– Det är som jag sagt innan. Jag följer allsvenskan väldigt nära och det ligger mig nära om hjärtat så det är klart det är smickrande när toppklubbarna i allsvenskan visar intresse. Det är roligt, säger den förre Kalmar- och Halmstad-anfallaren.

Du nämns bland annat som ersättare i Malmö FF för Markus Rosenberg som slutar efter säsongen. Har du hört något konkret från MFF?

– Det snackas som du är inne på, men jag kan inte kommentera något sånt.

”Stänger inga dörrar”

Kan du tänka dig att återvända till allsvenskan i sommar?

– Jag stänger inga dörrar överhuvudtaget. Det kan bli vad som helst, men jag utgår från att jag är Leeds spelare när jag kommer tillbaka och kör utifrån det.

Du tjänar bättre i England än i Sverige. Skulle ekonomin vara ett hinder för spel i allsvenskan?

– Jag vill egentligen inte kommentera sådana bitar. Det handlar om att köra på, spela fotboll och vara lycklig. Jag fokuserar på att jag ska tillbaka till England och tar det därifrån. Man får ta de andra bitarna senare om det blir aktuellt.