Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skrev på för fyra år med MFF – nu kan han lånas ut

Hugo Andersson är aktuell för Mjällby. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT
Hugo Andersson Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Hugo Andersson skrev nyligen på ett nytt fyraårskontrakt med Malmö FF.

Nu är han på väg at lånas ut.

Enligt uppgifter till Kvällsposten för MFF en dialog med Mjällby AIF.

– Vi tittar hela tiden över truppen, det är väl egentligen allt jag har att säga, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Han gjorde allsvensk debut med ett inhopp i maj och spelade sin första match från start i derbyt mot Trelleborg i augusti.

Malmö FF:s mittbackstalang Hugo Andersson har imponerat så pass mycket att klubben skrev ett A-lagskontrakt med honom den 20 november.

Avtalet sträcker sig över fyra år.

När kontraktet signerats var tränaren Uwe Rösler tydlig.

– Han kommer definitivt att spela allsvenskan, förhoppningsvis kommer han att spela allsvenskan med MFF. Men innan han når den nivån kan han behöva lånas ut, sa Rösler. 

Nu ser det ut att bli så. Enligt uppgifter till Kvällsposten för Malmö FF en dialog med Mjällby AIF gällande Hugo Andersson där planen är att mittbacken ska lånas ut för att kunna få mer speltid och utvecklas.

Mjällby tillbaka i superettan

Mjällby AIF spelade i allsvenskan så sent som 2014 men åkte ut. 2015 fortsatte fallet och klubben degraderades även från superettan.

Inför 2019 har Mjällby däremot tagit sig tillbaka till superettan där Hugo Andersson nu alltså kan förstärka försvaret, förutsatt att samtliga parter kommer överens om detaljerna för lånet.

MFF:s sportchef Daniel Andersson vill inte kommentera uppgifterna om Hugo Andersson och Mjällby.

– Vi diskuterar hela tiden vad som är bäst för spelarna, vad som är bäst för klubben och vad spelarna vill. Sen får vi se vad allt landar i när vi sätter vår trupp, säger Daniel Andersson om utlåningar generellt.

Kvällsposten har sökt Mjällbys sportchef Hasse Larsson.