Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrev nytt treårskontrakt – nu lämnar mittfältaren MFF

Samuel Adrian på väg ut från Malmö – över 2021.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Samuel Adrian i träning tillsammans med mittfältskollegan Bonke Innocent.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Så sent som i oktober skrev han ett nytt treårskontrakt med Malmö FF.

Enligt vad Kvällsposten erfar lämnar nu Samuel Adrian Malmö FF för att under 2021 lånas ut till Falkenberg i superettan.

Den 22-årige mittfältaren Samuel Adrian kom till Malmö FF i de tidiga tonåren.

Det stora genombrottet har dock låtit vänta på sig och att få speltid och allsvensk erfarenhet lånades Adrian 2019 ut till det Kalmar FF som då tränades av den förre MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Väl där gjorde Samuel Adrian tre starka 90-minutersmatcher innan han i augusti 2019 skadade korsbandet. Tävlingscomebacken kom ett drygt år senare via ett inhopp i MFF:s Europa League-kval borta mot ungerska Honved i fjol.

Sportchefen: ”Tittar på alternativ”

Att Malmö FF fortfarande tror på Adrian visades genom att klubben i fjol oktober 2020 presenterade ett nytt treårsavtal med mittfältaren.

MFF:s sportchef Daniel Andersson vill inte kommentera Kvällspostens uppgifter om en utlåning till Falkenberg men säger generellt om Adrians framtid i Malmö:

– Samuel kom tillbaka fint i fjol efter sin skada och behöver ut och spela nu, så vi tittar på alternativ där han får rejält med ansvar och minuter. Sedan får vi se när något kan bli klart för honom.

Samuel Adrians kontrakt med Malmö FF sträcker sig i nuläget till och med säsongen 2023.


Minns du målkungarna?

De har gjort flest baljor de senaste åren