Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen – Batanero klar för nykomlingen

Se höjdpunkterna från när Mjällby säkrade avancemang till allsvenskan
David Batanero lämnar Gif Sundsvall för Mjällby.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Sundsvall har åkt ur allsvenskan och Mjällby har gått upp.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

David Batanero stannar i allsvenskan. Han är klar för nykomlingen Mjällby, det bekräftar klubben på sin hemsida. 

– Det känns fantastiskt bra, säger klubbchefen Fredrik Danielsson.

Sportexpressen kunde i går rapportera om att det bara återstod detaljer för att David Batanero i Mjällby skulle bli verklighet. Nu är detaljerna utredda och spelaren i fråga presenterad på Mjällbys webbplats. 

Batanero kommer närmast från Gif Sundsvall, som han spelade för 2017-2019. Han tillskrevs vara en stor del i Sundsvalls stora framgångar under säsongen 2018. Spanjorens kontrakt med ”Giffarna” löpte ut vid årsskiftet 2019-2020 och han ansluter till Mjällby som bosmanspelare.

– Vi velat förstärka truppen med en mittfältare som har allsvensk rutin och någon som går in och höjer kvalitén på hela truppen. Vi har haft ögonen på Batanera en längre tid och det känns fantastiskt bra att vi har kommit i mål med den här värvningen, säger Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson. 

Klubbchefen: ”Truppbygget har inte riktigt hängt med”

Batanero blir Mjällbys nionde(!) nyförvärv inför säsongen, men enligt Danielsson så finns det fortsättningsvis plats för ytterligare nyförvärv. 

– Vi har nästan har varit nere och vänt i division 1 södra för att sedan komma tillbaka snabbt. Truppbygget har inte riktigt hängt med. Det är inte helt omöjligt att det blir något nyförvärv till, säger Danielsson. 

Sportchefen Hasse Larsson säger till Kristianstadsbladet att klubben har jobbat för att göra klart med Batanero i en och en halv månad. Han säger också spanjoren är deras ”överlägset mest rutinerade nyförvärv”.

– En väldigt bollskicklig spelare med en underbar vänsterfot, kanske den bästa i hela allsvenskan. Och det säger jag inte bara så där, för jag har sett väldigt många matcher i allsvenskan de senaste åren, säger han till tidningen.

https://youtu.be/qtFZoecgckM