Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oroväckande bilder inför kvalreturen i CL

Behrang Safari tvingades kliva av efter att ha trampat snett.Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÄVLE/MALMÖ. Efter cirka en halvtimmes spel tvingades trampade Behrang Safari snett på plastmattan i Gävle. 

Backen försökte spela vidare men kunde inte fortsätta.

Malmö FF vann matchen med 0-1 efter mål av Sören Rieks. 

– Jag försökte hålla honom på planen men det gick inte, säger Uwe Rösler.

Det var till synes oprovocerat som Behrang Safari tog sig för fotleden och föll till marken efter 33 minuters spel mot Dalkurd. Reprisbilderna visade sedan att Safari hade trampat snett, men backen försökte spela vidare i några minuter innan han till slut fick bytas ut till förmån för Fouad Bachirou.

Med Rasmus Bengtsson på skadelistan sedan tidigare kan det innebära problem för MFF inför CL-returen mot Vidi FC – skulle Behrang Safari vara borta en längre tid är utrymmet för förstärkningar i backlinjen väldigt litet. Det svenska transferfönstret stänger vid midnatt i morgon lördag, och Uwe Rösler sade sig vara nöjd med truppstatusen om inga oväntade skador skulle uppstå. 

– Generellt sett är jag nöjd med truppen. Den övergångsmässiga budgeten är spenderad redan innan jag kom – jag kom hit och fick ärva en trupp. Vi har sålt ett par spelare, fått in några på både kort och lång sikt. Budgetmässigt har vi gjort vad vi kunnat, sa Rösler i går

Rieks satte segermålet

I en i övrigt svag halvlek sett med MFF-ögon lyckades Sören Rieks precis innan paus spräcka målnollan efter ett fint inlägg från Romain Gall. 1-0 till Malmö FF i en match som hittills präglats av ineffektivitet, lågt tempo och slarvigt passningsspel. Malmö FF vann sedan matchen efter Rieks mål. 

Uwe Rösler kunde inte ge några besked kring Safaris skadeläge efter matchen. 

– Jag vet inget om Safari. Jag försökte hålla honom på planen men det gick uppenbarligen inte bra. Behrang försökte men det gick inte. Jag sa till honom att vi måste ha honom på planen på tisdag mot Vidi.

Jesper Robertsson, fysioterapeut i MFF, var försiktigt positiv.

– Det är en stukning, han fastnade med foten i gräset och stukade fotleden. Det är insidan av foten som har tagit stryk. Man är känsligare på utsidan av foten men det är väldigt individuellt. Just nu handlar det om att minimera blödningsrisken för om det är en svullnad blir det tajt om dagar att få ner den till matchen. Vi ska göra vad vi kan. De initiala testerna är positiva.

Är Safaris medverkan mot Vidi i fara?

– Det vill jag inte uttala mig om. Vi får göra ny bedömning i morgon.