”Skillnaden mellan allsvenskan och superettan var obefintlig”

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Är det egentligen någon skillnad mellan superettan och allsvenskan?

Två spelare som kan lyfta Helsingborgs IF och en som kan rädda Halmstads BK.

Här är fem funderingar från Kvällspostens Mattias Larsson efter att HIF och HBK kryssat på Olympiafältet.

TOPPMATCH ELLER BOTTENMATCH?

Vad var det här för match egentligen? Ett topplag i superettan i fjol mot ett bottenlag i allsvenskan i fjol. Stundtals fina aktioner från båda lagen, tempojämnt och ganska bolltryggt rakt av.  Känslan efteråt? Att det här med största sannolikhet även i år rör sig om ett bottenlag i allsvenskan och ett topplag i årets allsvenska. Skillnaden mellan allsvenskans fyra-fem sämsta lag och superettans fyra-fem bästa är marginell. Båda lagen har i sina bästa stunder den spets som behövs för att gå upp från superettan och klara kontraktet i allsvenskan. Men den syntes inte speciellt mycket i onsdagens match.


TIDEN TALAR FÖR ANTONSSON

Marcus Antonsson - på väg att lyfta i HBK.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Lite trevande och på plats i HBK med ett förlorat år i bagaget – men också en tidvis ganska fin försäsong i Malmö. Alla ingredienser talar för att Marcus Antonsson kommer att lyfta HBK och anfallaren glimtade stundtals till på Olympiafältet med sin speed och sin vilja att ta sig in i offensivt straffområde. Dessutom ett fint avslut som bara stoppades av ribban. Det kommer att behövas tid för Antonsson i en ny miljö men med fyra veckor kvar till allsvensk premiär är tid som finns att få.


EN SPELARE SOM ÄR VAD HAN HETER

Wilhelm Loeper i aktion mot HBK.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

HIF:s nyförvärv kommer inte bara att ha superettans minsta och lägst neddragna benskydd 2021 utan också fart i buggarna. Wilhelm Loeper är något som ovanligt som en fotbollsspelare som är vad han heter och Loeper löper som få. Med fin fart och uthållighet kommer Djurgårdsprodukten att bidra till Jörgen Lennartssons spelidé på ett viktigt sätt under årets revanschsäsong.


BRANDUR BRINNER

Brandur Hendriksson - i stor mössa och med fin fot.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Med överdimensionerad tehuva-mössa var det HIF:s färöiske landslagsman som satte fart på hemmalaget och gjorde så att superettanlaget var bättre än sin allsvenska motståndare. Brandur Hendriksson inte bara slog öppnande passningar och löpte hål i motståndarförsvaret, han prickde ribban med en precis frispark, vann massor med boll och hela mittfältet åt HIF. En insats HIF mådde prima av att se.


39 ÅR AV KLASS

Det är bara att bocka och buga för klassen Andreas Johansson ännu håller.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Det går inte att blunda för Andreas Johanssons betydelse för Halmstads BK. 39 år gammal blev han denna gång inbytt i första halvlek när Alexander Berntsson blev skadad och satte ännu en gång inte en fot fel. Dessutom är det Johansson som bygger upp spel, styr försvar, gjuter mot och är som en extra tränare live på planen. Det är kort sagt en imponerande klass mannen från Getinge fortfarande håller.