Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadeläget ljusnar för Mellbergs HIF

Allsvenska juryn: “Det är AIK:s största problem”
Olof Mellbergs Helsingborg får tillbaka två viktiga pjäser inför matchen mot IFK Göteborg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Brandur Hendriksson är tillbaka i full träning.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ett skadedrabbat Helsingborg kan inför mötet med IFK Göteborg se två ljuspunkter på skadelistan.

Både Brandur Hendriksson och Joseph Ceesay är tillbaka i full träning, meddelar Olof Mellberg. 

– De är aktuella för matchtruppen, säger HIF–tränaren.

En skakig inledning på den allsvenska säsongen och flera skador på centrala spelare har gjort att Helsingborgs IF parkerar på jumboplats inför onsdagens möte med IFK Göteborg. 

Det finns dock ljus i skade- och tabellmörkret – skåningarna kommer senast från en övertygande hemmaseger mot AIK, där Anthony van der Hurk och Alex Timossi svarade för målen, samtidigt som två viktiga spelare är tillbaka i full träning efter en tids skadefrånvaro. 

Mittfältaren Brandur Hendriksson, som klev av i förlustmatchen mot Mjällby, samt Joseph Ceesay som skadades mot Häcken, är båda tillbaka i full träning. Det meddelar HIF–tränaren Olof Mellberg. 

– Båda är aktuella för matchtruppen, sen får vi se om och hur många minuter det blir för dem. 

”Varit en märklig allsvenska”

HIF–tränaren utvecklar sin syn på lagets tuffa start.

– Vissa lag har varit bättre på att anpassa sig till den här märkliga allsvenskan än andra. Några har chockats på negativt sätt, medan andra passat på att utnyttja det. De som var bäst förberedda har under den här perioden skrapat ihop många poäng, medan de som inte varit lika förberedda fått betala dyrt och tappat mark, säger Olof Mellberg.