Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadedrabbad trio är tillbaka för HIF

Jakob Voelkerling Persson har inte spelat sedan matchen mot Kalmar den 18 juni.Foto: BILDBYRÅN
Även Joseph Ceesay har dragits med skador.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Olof Mellberg.Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mohammed Abubakari utgick med lindat lår mot Östersund och satte ett redan kraftigt skadedrabbat HIF på nya prov.

Nu lättar äntligen skadehelvetet för Olof Mellbergs Helsingborg när en skadad trio går för fullt på träning.

– Vi har spelat på ett liknande sätt den senaste tiden och spelarna har också varit i stora delar desamma, säger Mellberg till Helsingborgs Dagblad.

Att kalla Helsingborgs IF:s skadelista för lång är ingen underdrift. 

Skåningarna har dragits med enorma problem sedan seriestarten, vilket också syntes i tabellen – fem raka förluster, elva insläppta mål på sex matcher och ett ändlöst lappande med olika mittbackskonstellationer. 

Nu är försvarsproblemen ett minne blott – fyra insläppta mål på fem matcher talar sitt tydliga språk och Olof Mellberg är nöjd med lagets förbättring. 

– Det beror till stora delar på kontinuiteten med spelare och arbetssättet. Vi har spelat på ett liknande sätt den senaste tiden och spelarna har också varit i stora delar desamma, säger Mellberg till Helsingborgs Dagblad och fortsätter: 

– Vi behöver spetsa till anfallsspelet. Vissa matcher har vi skapat ganska mycket, men gjort för lite mål och i andra matcher har vi skapat för lite som nu senast (mot Östersund).

Trio närmar sig spel

Efter lördagens träning meddelade Olof Mellberg att den tidigare skadade trion Joseph Ceesay, Jakob Voelkerling Persson och Anders Randrup är tillbaka i träning – samtliga är uttagningsbara till matchen mot Hammarby. Även Erik Figueroa tränar för fullt, men kommer inte finnas med i truppen – det gör däremot Mohammed Abubakari, som tvingades utgå mot Östersund med ett lindat lår.  

Helsingborgs IF kommer till Hammarbymatchen med en positiv svit i ryggen – man är obesegrade i sex raka matcher men har bara en seger på de elva senaste.

Olof Mellberg utvecklar kring både Abubakari och sviten: 

– Han gick för fullt i dag så jag räknar med att han ska kunna spela. Efter så pass få omgångar är det ganska otroligt att ligga i botten, med tanke på det (den obesegrade sviten). Men det är så klart på grund av väldigt många kryss, säger Mellberg.