Rosenberg ryter till. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNRosenberg ryter till. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rosenberg ryter till. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rosenberg i duell. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNRosenberg i duell. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rosenberg i duell. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg avgjorde matchen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNCarlos Strandberg avgjorde matchen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg avgjorde matchen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Ska vara glada att vi överlevde”

Publicerad

Carlos Strandberg avgjort ett stundtals brutalt möte med New England.

En av de hårdast drabbade – lagkaptenen Markus Rosenberg.

– Vi ska vara glada att vi överlevde, säger Rosenberg.

Carlos Strandberg gjorde matchens enda mål när han i 77:e minuten friställdes av Mattias Svanberg.

I anfallet innan hade Strandberg skjutit utanför i bra läge, men New England valde en kort inspark, Fouad Bachirou stressade och Mattias Svanberg fick bollen.

Strandberg sköt 1–0 vid första stolpen i en match som långa stunder präglades av något helt annat.

Nämligen riktigt tufft spel.

– Det var tur att ingen blev skadad. Sören (Rieks) var nära att gå härifrån med ett ben mindre, säger Rosenberg om jättesmällen som det danska nyförvärvet fick i början av matchen.

Small ordentligt

Lagkaptenen själv fick en rejäl smäll mot hälsenan och en rejäl lufttur inom loppet av bara några minuter.

– Man fick några smällar. Domaren tillät väldigt mycket jämfört med vad han gör i Sverige. 

Markus Rosenberg var dock ganska nöjd, både med spel och resultat.

– En skön vinst, vi spelar ganska bra tycker jag. Första 15 blir vi lite nedtryckta men dom ger allt från början och i andra halvlek ser man att de inte orkar längre.

Och att det stundtals small ordentligt kunde Markus Rosenberg till och med uppskatta.

– Det är extra kul med träningsmatcher när man verkligen går in i det och det inte blir lojt.

Nöjd MFF-tränare

Något som Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson verkligen höll med om.

– Jag måste säga att jag är oerhört glad för den här träningsmatchen. Vi möter individuellt väldigt fysiska spelare som också är tekniskt skickliga många av dem, säger MFF-tränaren och vidareutvecklar:

– De vill vinna matchen och är rakt upp i ansiktet på oss. Det är vad vi verkligen vill ha i en träningsmatch. Så länge vi inte åker på dumma skador för dumma satsningar så är det supermotstånd.

Malmö FF:s nästa träningsmatch på lägret i Florida är även den mot amerikanskt motstånd, DC United på torsdag 20.30 svensk tid.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag