Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Ska njuta av ögonblicket man befinner sig i”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MFF:s lagkapten Anders Christiansen har många bollar i luften. 

Samtidigt som han vill leda sitt MFF till ännu ett Europaspel och genom ett tufft spelschema har MFF-kaptenen en nyfödd dotter på hemmaplan. 

– Man ska njuta av ögonblicket man befinner sig i, säger Christiansen.

Anders Christiansen stod över MFF:s möte med Mjällby i helgen. En försiktighetsåtgärd menar han. 

– Det var ett snack vi hade efter senaste matchen mot Helsingfors, då hade jag känningar i ljumskarna. Jag trodde att det var kramp men kände lite mer dagen innan vi skulle spela mot Mjällby och i och med att jag inte hade spelat match på lång tid och nu spelat många matcher på kort tid så är risken att man blir skadad större, säger Christiansen som nu menar att han känner sig i fin form. 

”Jag älskar bägge delar” 

Några extra dagars ledighet innebar ytterligare tid med familjen, något som det inte blivit mycket av under en sommar som innehöll både EM-slutspel och tätt matchande med MFF för Christiansen som dessutom blev pappa under EM. 

– Det är svårt, först och främst älskar jag att spela fotboll och jag tror alla vi här älskar resor som denna, att få komma ut att spela match i Europa. Det kan man aldrig klaga på. Men det är klart att när de små ser sina föräldrar lämna familjen så är de inte alltid så nöjda.  

– Så är vårt schema och så är det att vara fotbollsspelare vi har mycket vardag också det är en premiss som man är del av det handlar bara om att acceptera det i stället för att tycka synd om sig själv.

Istället försöker MFF-kaptenen nu leva fullt ut där han befinner sig. 

– Man ska njuta av ögonblicket man befinner sig i. Nu är vi med grabbarna i Finland och är hundra procent här. Det är samma sak när man kommer hem. Jag gör samma sak när jag är med dem och inte gör annat, sitter med telefonen. Jag ser till att jag har mycket kvalitetstid med familjen när man är med dem.  

– Jag älskar bägge delar, jag älskar att spela matcher men jag älskar också att vara med min familj .