Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Självkritiken: ”Vi måste kunna slå en passning”

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

Kalmar FF och AFC Eskilstuna bjöd inte på någon champagnefotboll. 

Det skapades knappt en målchans i det allsvenska bottenmötet.

– Vi har övertaget hela matchen men bara en enda målchans och det är för dålig kvalitet, säger Kalmars lagkapten Viktor Elm till C More efter matchen.

Det märktes att det var två lag som hade mycket att spela för i bottenstriden när Kalmar FF tog emot AFC Eskilstuna på hemmaplan när båda lagen inte ville släppa till någonting. Kalmar hade övertaget när det gällde bollinnehav i den första halvleken samtidigt som bortalaget förlitade sig på kontringar. 

Det farligaste som hände i första halvlek var en fast situation där bollen studsade upp på AFC-backen Sandro Tsveibas arm i en tilltrasslad situation. Domaren stod dock ordentligt skymd och blåste inte straff för Kalmar. 

Annars var den enda chansen i halvleken Nils Frölings när Kalmaranfallaren avslutade ur dålig vinkel utan problem för målvakten Ihor Levchenko.

Viktor Elm: ”Måste kunna slå en passning”

I andra halvlek var det Kalmar som fortsatt hade initiativet och tryckte på för ett ledningsmål. Framför allt hade laget fasta situationer runtom AFC:s straffområde i hela halvleken men de heta målchanserna lyste alltjämt med sin frånvaro. Det farligaste som hände i halvleken var när Romario avlossade skott utifrån. Ett skott blockades av försvarare och det andra gick strax utanför.

Viktor Elm var besviken när han pratade med C More efter matchen.

– Vi har övertaget hela matchen men bara en enda målchans och det är för dålig kvalitet. Vi kommer upp i planen ganska enkelt men det måste till mer för att vi ska skapa målchanser, säger Viktor Elm.

Han tycker att laget löpte för lite. 

– Vi kunde ha löpt förbi dem mer och ha ett mer hotande spel. Vi måste kunna slå en passning som sitter på foten i farliga lägen. Det är jävligt frustrerande att vi inte kunde skapa några målchanser, säger Elm.

Kalmar ligger på 12:e plats i allsvenskan med tre poäng ner till Sundsvall på kvalplatsen.

AFC kvar som jumbo

För AFC Eskilstuna börjar det bli bråttom att vinna i botten av tabellen med tre matcher kvar. Laget har fyra poäng upp till Gif Sundsvall som innehar kvalplatsen.

AFC:s Jesper Björkman är också besviken över 0-0-resultatet. 

– Vi hade hoppats på tre poäng. Det blir en kampmatch och de vinner de flesta andrabollarna, det är där någonstans vi måste börja, säger Björkman till C More.

Ni har problem med anfallsspelet?

– Det är det stora problemet och vi måste börja ta trepoängare men det är långt kvar till nästa match och vi måste jobba på vårt spel fram till dess. Det är otroligt tufft och därför är man besviken nu men vi måste fortsätta tro på det in i det sista.