Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sirius på andra plats – nollade Halmstad

Publicerad

HALMSTAD/STOCKHOLM. Halmstads BK hade tagit poäng i fem av sina sex senaste matcher och senast vunnit med 6-1.

Men mot Sirius kammade man noll. 

Efter en chansfattig tillställning kunde den nya tabelltvåan Sirius vinna med 3-0.  

– Tre poäng till så har vi klarat vårt mål på 36 poäng, säger Shkodran Maholli efter vinsten.

Halmstad har de senaste veckorna börjat plocka poäng på löpande band och på allvar beblandat sig i streckstriden med de tre lagen ovanför. Laget befinner sig just nu på plats 15 i tabellen och upp till Jönköping på tolfte plats har Halmstad nu fem poäng och däremellan finns även Sundsvall och Kalmar inom några få poäng.

Men i dag kom Halmstad att kamma noll när gästande succélaget Sirius från Uppsala kom på besök och snodde med sig samtliga tre poäng hem - och tack vare det klättrade Sirius upp till andra plats i tabellen och vid sin första säsong i allsvenskan efter avancemanget i fjol höstas är man nu på Europaplats. 

Matchens första mål gjordes av Elias Andersson och i slutet av matchen sköt Shkodran Maholli två mål på kort tid.

Maholli som har ett förflutet i Halmstad. 

Känns det lite som en revansch efter tiden som varit?

– Ja, faktiskt. Samtidigt lite besviken. Hela förra året gjorde jag det bra och jag tänkte att jag skulle fortsätta göra det bra, men ett halvår på bänken har gjort mig hungrig som fan och det är bara att fortsätta göra som jag gör.

"Vill göra det bra så det svider lite för Halmstad"

Hur ser du på tiden i Halmstad, du spelade sista året på korttidskontrakt?

– Jag har lärt mig att man måste få kontinuitet och tyvärr fick jag inte det i Halmstad, delvis på grund av mina skador. Jag fick aldrig det flowet. Jag hade velat göra succé med Halmstad men jag fick ta lite omvägar. Först till Åtvid och nu i Sirius. Jag hoppas det fortsätter. Jag ska jobba stenhårt för att fortsätta göra det bra.

Känns det som att du visar Häcken och Halmstad att du håller på allsvensk nivå?

– Det får du fråga dem. Jag känner bara att jag vill spela matcher i allsvenskan och göra bra ifrån mig. Jag vill göra det så bra att det svider lite för Häcken och Halmstad, men i första hand kämpar jag för mitt lag och mig själv. Det känns bra

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag