Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Stjärnan på plats – överens med MFF

Publicerad
Uppdaterad

Malmö FF vill köpa loss Kingsley Sarfo från Sirius men mästarnas bud på tio miljoner kronor nobbades, enligt SportExpressens uppgifter, under tisdagen.

Sirius kräver ett bud värt sammanlagt omkring 15 miljoner kronor för att sälja sin guldklimp – som är på plats i Malmö och överens med MFF.

– Det enda som kan påverka detta är att Sirius inte vill ha några pengar för han kommer inte gå någon annanstans än till Malmö, säger Sarfos agent Nochi Hamasor. 

För någon vecka sedan rapporterade Fotbollskanalen att Malmö FF var intresserade av att värva Sirius mittfältare Kingsley Sarfo. 22-åringen har gjort stor succé i allsvenskan under våren och U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson ville också ha med honom till EM-slutspelet i Polen. 

Men Sarfos ansökan om svenskt medborgarskap hann inte gå igenom i tid. Men spelaren hoppas fortfarande att bli svensk medborgare. Malmö FF har försökt värva spelaren och förhandlingar mellan parterna har pågått ett tag. I går kom MFF med ett bud på omkring tio miljoner kronor. I dag nobbade Sirius det budet, enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen, och just nu ska förhandlingar vara låsta. Sirius kräver omkring 15 miljoner kronor för att sälja, eftersom klubben bara kommer få drygt 50 procent av övergångssumman.

Bestämt sig för Malmö

Men spelaren ska ha bestämt sig, han vill gå till MFF.

– Han vill till Malmö. Hans personliga kontrakt är klart och det är bara klubbarna som ska komma överens. Även om Sirius hade velat sälja honom till stora europeiska klubbar så är det inte det som väger. Kingsley vill ha sitt svenska medborgarskap som han får nästa år och det kan inte pengar köpa, säger Sarfos agent Nochi Hamasor som tror det kommer bli en affär.

– Sirius är lite i en position där de måste acceptera och jag är mer eller mindre säker på att klubbarna kommer hitta en lösning för annars går han ju gratis nästa år.

Sarfo på plats i Malmö

Det finns flera anledningar till att Kingsley Sarfo ska föredra Malmö FF framför en utlandsflytt.

– Det är inte bara medborgarskapet som väger, det finns många europeiska klubbar som är intresserade av honom, men jag som rådgivare vill att han ska ta rätt steg och jag tycker Malmö är rätt steg för honom så han är väl förberedd om han ska ut i Europa med tanke på att han får känna på Champions League-kvalifikation och så vidare. Hela paketet Malmö stämmer i helheten bättre. Malmö har också alltid varit hans drömklubb eftersom han bott i Malmö innan och har mycket vänner i Malmö.

Han är överens om sitt personliga kontrakt med MFF?

– Ja, det är han. De detaljerna har jag förhandlat fram och de är klara.

Under tisdagseftermiddagen syntes Kingsley Sarfo med sin nya agent Nochi Hamasor och förre landslagsspelaren Stefan Schwarz i Malmö.

– Det stämmer. Kingsley är i Malmö.

I väntan på att klubbarna ska komma överens?

– Inga kommentarer.

 

LÄS MER: Så tar sig Malmö FF till Champions League

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag