Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan på plats – överens med MFF

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Malmö FF vill köpa loss Kingsley Sarfo från Sirius men mästarnas bud på tio miljoner kronor nobbades, enligt SportExpressens uppgifter, under tisdagen.

Sirius kräver ett bud värt sammanlagt omkring 15 miljoner kronor för att sälja sin guldklimp – som är på plats i Malmö och överens med MFF.

– Det enda som kan påverka detta är att Sirius inte vill ha några pengar för han kommer inte gå någon annanstans än till Malmö, säger Sarfos agent Nochi Hamasor. 

För någon vecka sedan rapporterade Fotbollskanalen att Malmö FF var intresserade av att värva Sirius mittfältare Kingsley Sarfo. 22-åringen har gjort stor succé i allsvenskan under våren och U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson ville också ha med honom till EM-slutspelet i Polen. 

Men Sarfos ansökan om svenskt medborgarskap hann inte gå igenom i tid. Men spelaren hoppas fortfarande att bli svensk medborgare. Malmö FF har försökt värva spelaren och förhandlingar mellan parterna har pågått ett tag. I går kom MFF med ett bud på omkring tio miljoner kronor. I dag nobbade Sirius det budet, enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen, och just nu ska förhandlingar vara låsta. Sirius kräver omkring 15 miljoner kronor för att sälja, eftersom klubben bara kommer få drygt 50 procent av övergångssumman.

Bestämt sig för Malmö

Men spelaren ska ha bestämt sig, han vill gå till MFF.

– Han vill till Malmö. Hans personliga kontrakt är klart och det är bara klubbarna som ska komma överens. Även om Sirius hade velat sälja honom till stora europeiska klubbar så är det inte det som väger. Kingsley vill ha sitt svenska medborgarskap som han får nästa år och det kan inte pengar köpa, säger Sarfos agent Nochi Hamasor som tror det kommer bli en affär.

– Sirius är lite i en position där de måste acceptera och jag är mer eller mindre säker på att klubbarna kommer hitta en lösning för annars går han ju gratis nästa år.

Sarfo på plats i Malmö

Det finns flera anledningar till att Kingsley Sarfo ska föredra Malmö FF framför en utlandsflytt.

– Det är inte bara medborgarskapet som väger, det finns många europeiska klubbar som är intresserade av honom, men jag som rådgivare vill att han ska ta rätt steg och jag tycker Malmö är rätt steg för honom så han är väl förberedd om han ska ut i Europa med tanke på att han får känna på Champions League-kvalifikation och så vidare. Hela paketet Malmö stämmer i helheten bättre. Malmö har också alltid varit hans drömklubb eftersom han bott i Malmö innan och har mycket vänner i Malmö.

Han är överens om sitt personliga kontrakt med MFF?

– Ja, det är han. De detaljerna har jag förhandlat fram och de är klara.

Under tisdagseftermiddagen syntes Kingsley Sarfo med sin nya agent Nochi Hamasor och förre landslagsspelaren Stefan Schwarz i Malmö.

– Det stämmer. Kingsley är i Malmö.

I väntan på att klubbarna ska komma överens?

– Inga kommentarer.

 

LÄS MER: Så tar sig Malmö FF till Champions League

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!