Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Siffrorna stör Malmö: ”De är ute efter oss”

Rösta om Årets mål i Elitettan – Här är kandidaterna
Anel Ahmedhodzic får ett av sina sex gula kort den här säsongen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Djurgården har dragit på sig 34 varningar i år. Nästan hälften så många som MFF:s 63.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF vill vara etta – men inte överallt.

Laget har dragit på sig flest varningar av alla lag i guldstriden, nästan dubbelt så många som Djurgården. Oförtjänt, tycker Anel Ahmedhodzic.

– Alltså, i nästan varje match har vi fått jävligt många sparkar mot oss. Vi har fått många fulknep och mycket fulspel mot oss. Det är orättvist men livet är orättvist, säger mittbacken.

Djurgården står på 34. Malmö FF på 63. Däremellan ligger AIK och Elfsborg på 45 respektive 59. MFF toppar inte bara allsvenskan utan även listan över lagen i guldstriden som dragit på sig flest varningar. Spelar Malmö FF dubbelt så fult som Djurgården? Anel Ahmedhodzic tycker inte det.

– Jag tror vi alla vet lite hur det är. Jag behöver inte kommentera mer men det är lite så att man är lite mer ute efter oss, säger Ahmedhodzic.

Sex varningar för Ahmedhodzic

Mittbacken har själv dragit på sig sex varningar den här säsongen. Han kan inte på rak arm peka ut någon som varit felaktig. Han vill inte heller prata om varför domarna skulle vara ute efter just Malmö FF.

– Jag vill inte kommentera den saken mer. Det är bara en känsla jag har.

Även om du känner att många varningar varit orättvisa så finns det också många tillfällen där ni dragit på er onödiga varningar?

– Ja, absolut. Jag själv har dragit på mig onödiga varningar, som är korrekta varningar. Jag klagar inte på det. Det har varit lite onödiga varningar som jag dragit på mig och det har varit lite onödiga varningar som domarna gett för ingenting.

Ahmedhodzic erkänner att spelarna själva bär ansvar för större delen av de gula korten och berättar att man inom truppen har pratat om vikten att hålla nere antalet varningar.

Ni får många spelare avstängda på grund av varningar. Hur påverkar det er?

– Det ger mer motivation. Jag gillar att se det som att de är ute efter oss. Det ger mig mer motivation att vinna ännu mer.

MFF-trion avstängd

I lördagens match mot Häcken saknas Sören Rieks, Sergio Peña och Erdal Rakip som alla är avstängda efter att ha dragit på sig varning mot IFK Göteborg i den senaste omgången. MFF borde kunna vinna ändå, tycker Anel Ahmedhodzic.

– Vi har en bred trupp med många bra spelare. Vi har sett många gånger att vi har ett bra lag med spelare som kan hoppa in och göra jobbet.

Så många varningar har topplagen dragit på sig i år

MFF 63

Elfsborg 59

AIK 45

Djurgården 34

Se helgens snyggaste mål från Elitettan