Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: / BILDBYRÅNFoto: / BILDBYRÅN
 Foto: / BILDBYRÅN

Kan återvända till träning: ”Hans version har stärkts”

Publicerad

Han har inte tränat eller spelat med Malmö FF sedan slutet av september.

Men enligt uppgifter till Kvällsposten så kan MFF:s avstängde spelare vara tillbaka i träning på Stadionområdet redan under torsdagen.

– Vi menar att min klients version stärks genom ny bevisning, säger spelarens försvarsadvokat Mikael Sundman.

– Vad ska jag säga? Det blir inga kommentarer, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Torsdagen den 26 september greps en spelare i Malmö FF:s A-lag misstänkt för våldtäkt mot barn. Vid häktningsförhandlingar den 1 oktober ogiltigförklarades en av de tre händelser som spelaren misstänkts för och de övriga två skrevs ner till sexuellt utnyttjande av barn. 

Spelaren sattes på fri fot men Malmö FF stängde omedelbart av spelaren, men hade på söndagskvällen 1 oktober ett möte med spelaren på Sibbarps camping där man för första gången diskuterade framtiden.

Sedan dess har spelaren varit avstängd av Malmö FF, han har inte fått träna med laget eller representera klubben i några sammanhang samt endast vistas på Swedbank stadion på av klubben förutbestämda möten.

Tre scenarion i väntan på förundersökningen

Enligt vad Kvällsposten tidigare erfarit har det funnits tre huvudscenarior för den avstängde spelarens framtid i Malmö FF i väntan på förundersökningen.

1. Spelaren frikänns helt – fortsatt anställd

Om spelaren frias helt har Malmö FF ingen grund att fortsatt stänga av spelaren. Arbetsrättsligt finns inget stöd för att fortsätta hålla spelaren utanför hans arbetsplats. Dock finns möjligheten för spelare och klubb att nå andra överenskommelser.

2. Fällande dom – kontraktet kan brytas

Vid fängelsestraff kan spelaren inte utföra sitt arbete och som Niclas Carlnén tidigare har sagt: "Jag har svårt att se att en spelare som avtjänat ett fängelsestraff ska kunna representera Malmö FF". Vid dom utan fängelsestraff finns i samtliga MFF-spelares kontrakt en så kallad "code of conduct" som ger klubben har rätt att bryta kontrakt om anställda brutit mot föreningens uppförandekod. 

3. Försäljning av spelaren – möjlig vid så väl friande som fällande dom

Även om spelaren frias helt är ett hett alternativ att spelaren säljs. Det samma gäller vid en villkorlig dom.

Tillbaka i träning med MFF

Men enligt flera källor till Kvällsposten så är den avstängde spelaren på väg tillbaka inom kort i träning med Malmö FF och kan vara tillbaka redan på torsdagen.

– Vad ska jag säga? Det blir inga kommentarer, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

– Vi kommunicerar via våra kanaler när vi har något att kommunicera.

Kvällsposten har sökt kammaråklagare Rikard Darell för en kommentar.

Lagt fram ny bevisning

Spelarens advokat har den senaste tiden lagt fram ny bevisning och begärt att den ska ingå i förundersökningen.

– Vi har begärt att åklagaren ska komplettera förundersökningen, och menar att min klients version stärks genom denna nya bevisning. Hans inställning är som tidigare att han nekar till brott, säger den avstängde MFF-spelarens försvarsadvokat Mikael Sundman.

Han vill inte gå in på vad det är för slags uppgifter men syftet är uppenbart – att spelaren och hans advokat menar att det ska leda till att spelaren frias och att brottsmisstankarna avskrivs.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag