Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kan återvända till träning: ”Hans version har stärkts”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: / BILDBYRÅN

Han har inte tränat eller spelat med Malmö FF sedan slutet av september.

Men enligt uppgifter till Kvällsposten så kan MFF:s avstängde spelare vara tillbaka i träning på Stadionområdet redan under torsdagen.

– Vi menar att min klients version stärks genom ny bevisning, säger spelarens försvarsadvokat Mikael Sundman.

– Vad ska jag säga? Det blir inga kommentarer, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Torsdagen den 26 september greps en spelare i Malmö FF:s A-lag misstänkt för våldtäkt mot barn. Vid häktningsförhandlingar den 1 oktober ogiltigförklarades en av de tre händelser som spelaren misstänkts för och de övriga två skrevs ner till sexuellt utnyttjande av barn. 

Spelaren sattes på fri fot men Malmö FF stängde omedelbart av spelaren, men hade på söndagskvällen 1 oktober ett möte med spelaren på Sibbarps camping där man för första gången diskuterade framtiden.

Sedan dess har spelaren varit avstängd av Malmö FF, han har inte fått träna med laget eller representera klubben i några sammanhang samt endast vistas på Swedbank stadion på av klubben förutbestämda möten.

Tre scenarion i väntan på förundersökningen

Enligt vad Kvällsposten tidigare erfarit har det funnits tre huvudscenarior för den avstängde spelarens framtid i Malmö FF i väntan på förundersökningen.

1. Spelaren frikänns helt – fortsatt anställd

Om spelaren frias helt har Malmö FF ingen grund att fortsatt stänga av spelaren. Arbetsrättsligt finns inget stöd för att fortsätta hålla spelaren utanför hans arbetsplats. Dock finns möjligheten för spelare och klubb att nå andra överenskommelser.

2. Fällande dom – kontraktet kan brytas

Vid fängelsestraff kan spelaren inte utföra sitt arbete och som Niclas Carlnén tidigare har sagt: "Jag har svårt att se att en spelare som avtjänat ett fängelsestraff ska kunna representera Malmö FF". Vid dom utan fängelsestraff finns i samtliga MFF-spelares kontrakt en så kallad "code of conduct" som ger klubben har rätt att bryta kontrakt om anställda brutit mot föreningens uppförandekod. 

3. Försäljning av spelaren – möjlig vid så väl friande som fällande dom

Även om spelaren frias helt är ett hett alternativ att spelaren säljs. Det samma gäller vid en villkorlig dom.

Tillbaka i träning med MFF

Men enligt flera källor till Kvällsposten så är den avstängde spelaren på väg tillbaka inom kort i träning med Malmö FF och kan vara tillbaka redan på torsdagen.

– Vad ska jag säga? Det blir inga kommentarer, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

– Vi kommunicerar via våra kanaler när vi har något att kommunicera.

Kvällsposten har sökt kammaråklagare Rikard Darell för en kommentar.

Lagt fram ny bevisning

Spelarens advokat har den senaste tiden lagt fram ny bevisning och begärt att den ska ingå i förundersökningen.

– Vi har begärt att åklagaren ska komplettera förundersökningen, och menar att min klients version stärks genom denna nya bevisning. Hans inställning är som tidigare att han nekar till brott, säger den avstängde MFF-spelarens försvarsadvokat Mikael Sundman.

Han vill inte gå in på vad det är för slags uppgifter men syftet är uppenbart – att spelaren och hans advokat menar att det ska leda till att spelaren frias och att brottsmisstankarna avskrivs.