Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sex spelare lämnar efter degraderingen

Joseph Ceesay.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Mohammed Abubakari och Erik Figueroa lämnar Helsingborg.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Adam Eriksson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sex spelare lämnar Helsingborg direkt efter degraderingen från allsvenskan.

Det meddelade klubben under onsdagskvällen.

– Det har varit både glädje och sorg, men jag har alltid varit stolt över att bära HIF-tröjan, säger Adam Eriksson till HIF:s hemsida.

Erik Figueroa, Shkodran Maholli, Kebba Ceesay, Joseph Ceesay, Adam Eriksson och Mohammed Abubakari. De sex spelarna kommer inte representera Helsingborg i superettan nästa säsong, meddelar klubben. 

Fem av spelarna hade avtal som går ut efter säsongen och Joseph Ceesay hade en klausul i sitt kontrakt som gjorde att han kunde bryta med klubben vid en degradering.

– Jag vill tacka alla spelare, ledare, personal och alla supportrar som stöttat oss i både med- och motgång under mina fem år i klubben, säger Adam Eriksson i klubbens pressmeddelande.

Sex spelare lämnar Helsingborg

Han fortsätter:

– Det har varit både glädje och sorg, men jag har alltid varit stolt över att bära HIF-tröjan. Jag önskar klubben all lycka i framtiden.

– Jag vill tacka alla för mina tre år i klubben. Just nu är jag besviken över att få avsluta på detta sätt, det var inte det jag såg framför mig. Jag uppskattar alla i och runt klubben och hoppas innerligt att HIF ska vara tillbaka i allsvenskan snart igen, säger Mohammed Abubakari.

I sitt pressmeddelande skriver Helsingborg också att man för diskussioner med Martin Olsson, Mix Diskerud och Andreas Landgren som har utgående avtal.