Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sent mål sänkte Mjällby i cupen

Blair Turgott sköt Östersund till kvartsfinal.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Mjällby och David Löfquist dappade.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Carljohan Erikssons storspel var på väg att ta Mjällby till kvartsfinal i cupen.

Ett sent mål av Blair Turgott förändrade allt.

Efter segrar mot Landskrona och Akropolis i de två första matcherna hade Mjällby kopplat greppet om förstaplatsen och samlat ihop sex poäng inför den avslutande gruppfinalen mot Östersund som stod på fyra.

För Mjällby var därför oavgjort bra nog på söndagseftermiddagen.

För Östersund krävdes seger.

Det märktes på matchbilden.

Mjällby fokuserade mest på att ligga rätt i sina defensiva positioner samtidigt som Östersund skapade lägena.

Eirik Haugan slog en briljant genomskärare till Blair Turgott efter en kvart men Mjällbymålvakten Carljohan Eriksson räddade friläget.

Felix Hörberg bröt in från högerkanten och fick ett friläge i den 54:e minuten men Carljohan Eriksson kom ut, gjorde sig stor och räddade på nytt.

Turgott sänkte Mjällby

Eriksson var på väg att hålla den nolla som krävdes för avancemang men i den 83:a minuten skulle Blair Turgott få revansch för sin miss i första halvlek. Jerell Sellars låga inspel friställde Turgott som med låret styrde in matchens enda mål.

Segern tar Östersund vidare till kvartsfinal i cupen. Vilka man får möta där avgörs vid en lottning klockan 19.10 på söndagskvällen.