Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sejdiu målskytt – i första matchen på 15 månader

Patriot Sejdiu firar tillsammans med Sebastian Nanasi och Erdal Rakip.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Patriot Sejdiu är tillbaka.

Efter flera år med fysiska besvär och en rehabiliterad knäskada startade 21-åringen i Malmö FF:s säsongspremiär – och gjorde 2-0.

– Man bygger upp självförtroendet när man gör mål så det känns bra.

Skadehelvetet är äntligen över för Malmö FF:s ytter Patriot Sejdiu. På Malmö IP:s konstgräs visade han upp fin teknik och fart när Malmö FF spelade 2-2 mot danska Jammerbugt i första träningsmatchen för säsongen.

– Det var ett tag sen jag spelade sist, 15 månader ungefär. Jag har tränat på fullt men lite känns det att jag varit borta så länge men det gick bra i alla fall så det var skönt, säger Sejdiu.

I den 32:a minuten gjorde han Malmö FF:s 2-0-mål framspelad av Erdal Rakip som kommit till ett friläge efter en fin djupledspassning av Sebastian Nanasi.

– Det var skönt att han passade så att jag kan få upp mitt självförtroende. Jag tackar Erdal för den assisten, säger Sejdiu.

Sejdiu tar inget för givet

Konkurrensen på ytterplatserna i Malmö FF är hård. Sören Rieks, Veljko Birmancevic, Sebastian Nanasi, Adi Nalic, Jo Inge Berget, Erdal Rakip, Peter Gwargis och Romain Gall skulle alla kunna användas på den position Patriot Sejdiu vill ha. Han uppskattar att han fick starta mot Jammerbugt men trots en stark insats tar han inget för givet inför fortsättningen.

– Det är skönt att få förtroende från tränaren men vi får se hur det blir och jag tar det som det kommer. om jag får spela i den himmelsblå tröjan så är det alltid skönt men vi får se hur det blir, säger Sejdiu.