Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Seb Larsson är AIK:s bästa spelare – positivt för oss”

Sebastian Larsson är avstängd mot MFF.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det tycker Sören Rieks är bra.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Arnor Traustason gillar dock att möta 35-åringen.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Sebastian Larsson missar matchen mot MFF på grund av avstängning. Medan Arnor Traustason gärna hade velat möta landslagsmittfältaren tycker Sören Rieks det är bra att 35-åringen är otillgänglig.
– Det är AIK:s bästa spelare som saknas. Det är positivt för oss, säger dansken. 

Vi alla minns scenerna på Friends för snart två år sedan när Sebastian Larsson i 95:e minuten knorrade in 1-1 på frispark hemma mot Malmö FF - ett mål som sedermera räckte till AIK:s första SM-guld sedan 2009.

Larsson firade vilt. För vilt, då han fick syna sitt andra gula kort och tvingades lämna planen. Sören Rieks sågs flina åt Larsson då - och han gör så nu också. MFF-yttern gör nämligen ingen hemlighet i att det är bra för skåningarna att Larsson saknas i söndagens möte i Malmö lagen emellan. En avstängning sätter stopp för 35-åringen.

– Han är ju väldigt viktig för dem, både i defensiven och offensiven. Dessutom tar han alla fasta situationer. Vi fokuserar inte så mycket på dem, men så klart - det är AIK:s bästa spelare som saknas, säger Rieks. 

”Han försöker komma in i ens hjärna” 

En som däremot gärna hade velat drabba samman med Larsson på planen under söndagen är Arnor Traustason - som likt Rieks var med i den där 1-1-matchen mot AIK i oktober 2018.

– Jag tycker det är kul att möta honom. Vi har ofta markerat varandra. Det är mycket snack och så, vilket jag tycker är roligt. Jag hade gärna haft honom på planen. Han försöker komma in i ens hjärna, men det är bara att göra likadant mot honom, konstaterar islänningen.

Sören Rieks delar bilden att Larssons närvaro ger extra energi, men står fast vid att MFF har en fördel i att mittfältaren saknas på Eleda Stadion.

– Larsson höjer nivån för båda lagen, han bidrar till att man själv presterar bättre. Det är kul att möta en sådan spelare med så mycket erfarenhet. Men som sagt, han är väldigt viktig för AIK och att han saknas är positivt för oss! 

Förvånas över Gnagets säsong: ”Gick kanske lite för snabbt” 

Medan MFF trots förlusten i Örebro i torsdags fortsatt leder allsvenskan går det betydligt tyngre för AIK - som är på samma poäng på kvalplatsplacerade Helsingborg. 

– Det är konstigt alltså. De verkar inte ha självförtroendet i år, men AIK är fortfarande AIK. Det är alltid jobbigt att möta dem, säger Traustason och får medhåll av Rieks.

– Tittar man på AIK:s lag ska de inte ligga nere i botten. De har ju fortfarande bra spelare! Men det beror nog lite på att de bytte spelsystem kombinerat med att många unga spelare fick chansen. Det gick kanske lite för snabbt där.