Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Samuel Adrian lånas ut till Kalmar FF

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Samuel Adrian har hittat en ny klubb.

21-åringen går på lån till Kalmar FF under resten av säsongen. 

– Det känns som en riktigt bra möjlighet, säger han till Kalmars hemsida.

Förra säsongen blev det nio allsvenska framträdanden i Malmö FF för mittfältstalangen Samuel Adrian. 

Han fick även göra två matcher i Champions League-kvalet, mot Drita och Cluj.

Men det har gått tyngre under årets säsong och än så länge har Samuel Adrian inte spelat en enda minut. Nu är han klar för ett säsongslångt lån till Kalmar.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, kommenterar övergången:

– Samuel är en duktig spelare som gått hela vägen genom ungdomsleden hos oss. Han har några allsvenska matcher på kontot och har gjort det bra när han väl har spelat. Men det är hård konkurrens i MFF och nu behöver han spela mer för att utvecklas, säger Daniel Andersson till MFF:s hemsida.

Han fortsätter:

– Vi har en bra relation med Magnus (Pehrsson, tränare i KFF red. anm.) och han känner till Samuel väl, vilket är en fördel. Han ville verkligen ha dit honom. Det här innebär bra förutsättningar för Samuel och nu är det upp till honom själv att ta chansen.

Återförenas med Magnus Pehrsson

Kalmartränaren Magnus Pehrsson tillhörde Malmö fram till förra sommaren, när han fick sparken efter en tung vår. 

Även i Kalmar har det gått tungt, och klubben parkerar just nu strax över nedflyttningsplatserna i den allsvenska tabellen.

Men trots det tunga utgångsläget ser Samuel Adrian fram emot att bekanta sig med Guldfågeln Arena och Kalmar FF.

– Det känns som en riktigt bra möjlighet för mig att komma hit. Allting har gått ganska snabbt och det har varit en god magkänsla kring alla delar vilket har underlättat beslutet. Jag har fått en bra bild av Kalmar FF och ser verkligen fram emot att få komma i gång och göra mitt yttersta ute på planen, säger Samuel Adrian till Kalmars hemsida. 

Samuel Adrian blir Kalmar FF:s första nyförvärv sedan transferfönstret öppnade den 15 juli. 

– Roligt och viktigt för oss att få möjligheten att ta in Samuel under hösten. Samuel är en hårt arbetande innermittfältare, en spelare med ett bra framåtriktat passningsspel. Han kompletterar vår mittfältsbesättning på ett bra sätt och som ger oss fler möjligheter att använda olika alternativ i truppen i mer offensiva positioner. Magnus och Samuel arbetade ihop i Malmö FF vilket gör att han ska kunna bidra till lagets spelsätt omedelbart, säger Kalmar FF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg.