Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sämsta man kan göra är att skapa en dålig relation”

Höjdpunkter: MFF med överkörning – räcker ändå inte
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ett mål och tre assister på drygt två matcher. 

När Markus Rosenberg nu närmar sig pensionen är Guillermo Molins i årets bästa form – efter ett helt nytt träningsupplägg.

– Jag har hittat ett sätt att få i gång mina ben igen, säger MFF-anfallaren.

Malmö FF har så här långt 2019 spelat 46 tävlingsmatcher.

16 av dem har Guillermo Molins startat.

Två av de 16 är MFF:s senaste, mot Lugano hemma i Europa League och mot Örebro borta i den allsvenska avslutningen. Dessförinnan byttes Molins in med 17 minuter kvar att spela och ställningen 0–0 hemma mot AIK i allsvenskan.

Mot AIK var det sedan Molins som assisterade till båda MFF:s mål, mot Lugano gjorde Molins det viktiga 2–0-målet i 2–1-segern och i Örebro i lördags blev det en ny assist.

Anfallaren själv känner att det som nu visas är den kapacitet han haft inom sig hela året.

– Jag har sagt det hela året, säger Molins samtidigt som han ger ytterligare en förklaring till den fina höstformen.

– Nu har jag börjat jobba med Jamie (Mackay, fystränare) i gymmet, jag har hittat ett sätt att få i gång mina ben igen. Det tycker jag märks av, jag känner mig lättare.

Vad är skillnaden?

– Sedan jag skadade mig första gången har jag försökt hitta sätt att hitta tillbaka till samma löpsteg och så vidare. Det funkade efter första korsbandsskadan. Efter andra har jag haft lite svårare, men nu har jag hittat ett sätt som är superbra för mig och som vi kör två, tre gånger i veckan som gör så att jag får i gång löpsteget.

Jobbigt för Molins att vara bänkad av Rösler

Träningen har gett rejält resultat.

– Nu senaste matcherna har jag känt mig lätt och pigg i benen och kan erbjuda löpningar på ett bra sätt. Det är en konstant process, det går inte att ta några genvägar, säger Molins som dock poängterar att kontinuerlig speltid är den största orsaken till att det börjat lossna.

– När man får mer speltid får man mer tid att visa vad man kan och känner inte samma iver. ”På 17 minuter ska jag göra mål”. Nu har jag haft 90 minuter på mig, då är det lättare att slappna av och spela mitt spel.

Om du känt att du haft detta spelet i dig hela året, hur har det känts att inte få visa det?

– Det är klart det är frustrerande, det har jag sagt hela året. Man känner att man har gjort två mål i en match, är på gång och så är det rakt tillbaka till bänken. 

– Det är klart att man känner att det blir jobbigt. 

När du inte fått spela har du fått förklaringar till varför och accepterat dem?

– Man har inget val. Jag har fått förklaringar, sedan om man köpt dem eller inte är en annan grej, säger Molins och fortsätter.

– Är det någonting jag lärt mig genom mina år så är det att det sämsta man kan göra är att skapa en dålig relation till tränaren. 

– Man ska försöka hålla en bra nivå på allt man göra, även relationerna. Förr eller senare, om man är duktig nog, så får man chansen, säger Guillermo Molins.

Efter ett mål och tre assister på de senaste 184 spelade minuterna ser Guillermo Molins fram årets fyra sista tävlingsmatcher.

– Nu känner jag att jag har kommit i gång lite, fått större förtroende från tränaren och hittat ett bättre samspel med Rosenberg bland annat, där vi hittat rollerna. Jag ser fram emot den här avslutningen och nästa år.

Kan aldrig få någon ny Markus Rosenberg

Just det faktum att Markus Rosenberg slutar efter årets säsong innebär att det finns en lucka att fylla.

Med sin historik i Malmö FF och som tidigare lagkapten är Molins beredd att axla en del av manteln, men säger sig inte vara den enda.

– Det Mackan har gjort måste vi sprida ut på ett gäng. Sedan är det alltid så att när stora spelare försvinner så måsta andra steppa upp. Vissa gör det, vissa gör det inte så det är bara att hoppas vi blir ett gäng som kan ta några procent extra nästa år.

– Man kommer aldrig kunna få en ny Mackan. Det krävs att andra hittar en väg att fylla på på sitt sätt. 

”Många har tyckt jag är en dålig värvning”

MFF-anfallaren är glad att ha fått mer speltid på senaste tiden och hoppas att det fortsätter så.

– Sedan har alla korta minnen i fotbollsvärlden. Man kan vara en flopp i början av säsongen sedan gör man tre bra matcher och är kung eller gud. Det är ganska kul.

– Man lär sig med åren att skärma av. Jag kan tänka mig att det är många här under året som tyckt att jag inte är någon bra värvning. Sedan nu efter några veckor så är det många som tycker det ser skitbra ut. Jag är samma spelare nu som för sex månader sedan. Men nu har jag fått speltid och lite kontinuitet och fått chansen att visa det.

På torsdagen väntar ett nytt Europa League-möte med Lugano, denna gången i Schweiz men tre timmar från FC Luganos hemmaarena. Då stadion i Lugano inte godkänns av Uefa spelas matchen i St Gallen.

– Det är mycket som står på spel. Med ett bra resultat sätter vi oss i ett jätteläge att gå vidare i och med att vi har Kiev hemma i nästa. 

– Det gäller för oss att inte gå ner oss minsta lilla utan bara fortsätta kära, säger Guillermo Molins.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.