Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågar förra klubben: ”Det finns ingen logik”

David Boysen är glad över flytten från Elfsborg till Helsingborg.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
David Boysen hade ett tufft halvår i Elfsborg innan parterna valde att bryta kontraktet.Foto: BILDBYRÅN

HELSINGBORG. David Boysen, 27, vill hitta tillbaka till spelglädjen i Helsingborg.

Med debuten avklarad talar yttern ut om mardrömstiden i Elfsborg.

– Jag har ingen aning om varför de slösade min tid och deras tid med att ta dit mig, säger nyförvärvet.

Med tio minuter kvar av lördagens träningsmatch mot Trelleborgs FF fick David Boysen göra sin debut i Helsingborgs IF.

– Jag har inte spelat match på länge så det var en trevlig känsla. Jag tycker killarna gjorde en bra första halvlek men i andra gick vi ner i tempo och intensitet. Men det är normalt i en träningsmatch.

Han ersatte skyttekungen Andri Bjarnason och kan se sig själv spela såväl i anfallet som ytter.

– Jag bryr mig inte, jag kan spela var som helst. Om jag får välja så brukar jag användas som ytter, men anfallare funkar bra också.

Vad har du förväntningar på att spela i Helsingborg?

– Mina förväntningar är att vara en del av den här gruppen och njuta av en ny säsong med laget och fansen. Det är trevligt att se så många som dyker upp till en vänskapsmatch här, det är inte så många som gör det i Danmark.

– Sen behöver jag spela fotboll. Det är därför jag är här.

Tung tid i Elfsborg: ”Mentalt tufft”

David Boysen värvades till Elfsborg på transferfönstrets sista dag i somras efter spel i israeliska Beitar Jerusalem. Han berättade då för bold.dk att Elfsborgstränaren Jimmy Thelin sett över 200 timmars video på honom spela innan övergången.

Men tiden i Boråsklubben blev misslyckad. Boysen, som även spelat i Bröndby och holländska Roda, gjorde bara en match från start och två inhopp och parterna bröt kontraktet tidigare i vinter.

– Det var mentalt tufft. När du sitter i sex månader och inte får spela funderar du. Jag är färdig med att fundera. Nu vill jag bara spela fotboll, säger David Boysen.

Varför blev det inte mer speltid i Elfsborg?

– Jag tror inte du ska fråga tränaren, du ska fråga styrelsen. Jag kan inte svara på det. Det finns ingen logik. Jag har ingen aning om varför de värvade mig. Jag har inget negativt att säga, det är dåtid och jag är glad att vara här, men jag kan inte svara på det för jag har ingen aning. Jag har ingen aning varför de värvade mig om de ändå inte behövde mig. Jag fick aldrig chansen att spela.

Boysen: ”Gick ner 200 procent i lön”

Känns det som bortkastad tid?

– Nej, du lär dig något varje dag och upplever saker i fotbollen. Jag ångrar det inte, men jag tror de ångrar det. De borde ångra det. Jag har ingen aning om varför de slösade min tid och slösade sin tid med att ta dit mig. Men så är det. Jag hyser inget agg utöver det. Det är fotboll och jag är inte den första spelaren som det här har hänt och jag är säkert inte den sista heller.

Går du in i den här säsongen med en vilja att visa vad du verkligen kan?

– Självklart. Jag vill visa alla, men framför allt mig själv vad jag kunde göra för ett år sen. För ett år sedan gjorde jag mitt livs bästa säsong. Det sista året har varit tufft för mig, det har varit mycket som spelat in. Du kan kalla det dåliga beslut, ett dåligt klubbval, men anledningen till att jag åkte till Elfsborg var för att spela fotboll. Jag gick ner 200 procent i lön för att komma till Elfsborg. Jag gick bara dit för att spela fotboll men jag fick inte göra det. Nu kommer jag hit för att spela fotboll.

Därför valde Boysen det udda tröjnumret

Vad kan HIF-fansen förvänta sig av dig?

– En spelare med fart, med passion, men framför allt att jag kan gå i djupet och skapa ytor och komma in bakom försvaret. Det är det jag har gjort merparten av min karriär. Jag har gjort mål och assist och jag hoppas bidra med det också.

I HIF kommer David Boysen spela i det något udda fotbollströjnumret 69.

– Jag har spelat i 21:an hela livet men jag kunde inte få den för Charlie (Weberg) har den så då kvittade det. Det är inget speciellt, jag tyckte bara det var en kul grej, avslutar HIF-nyförvärvet.