Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rasar: ”Såg jäkligt ful ut – det är ingen frizon”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Matias Concha. Foto: BILDBYRÅN

Arnor Traustason stämplades grovt av Haris Radetinac och fick bäras ut på bår.

Nu rasar Matias Concha över tilltaget – och kräver förändring.

– Du kan inte göra vad du vill bara för att du är på en fotbollsplan. Det är ingen frizon, säger den förre MFF-spelaren.

Det var den 6 december 2010 som Matias Concha åkte på en riktig skräckskada som höll honom borta från fotbollen i ett och ett halvt år. 

En brutal tackling i matchen mellan Union Berlin och Bochum gjorde att backen bröt både skenbenet och vadbenet. Matias Concha valde att stämma förövaren Macchambes Younga-Mouhani för incidenten, men väl i rätten friades motståndaren.

Det var därför som det tidigare Tysklandsproffset reagerade extra kraftigt när Arnor Traustason stämplades med dobbarna före av Haris Radetinac under söndagens match mellan Malmö FF och Djurgården.

– Det var en våldsam smäll. Den ser ut att träffa riktigt illa. Hade Traustason haft otur så kunde det försvunnit ben och stört hans säsong, eller till och med karriär, säger Matias Concha till Kvällsposten.

Kritiserar Radetinac: ”Ta ansvar”

Matias Concha – som lagt fotbollen åt sidan för att jobba som mäklare i Marbella – skrev en Twitterinlägg till följd av incidenten.

https://twitter.com/matiasconcha80/status/1150658628367654912

För Kvällsposten utvecklar Matias Concha vad han menar – och går hårt åt Djurgårdens Haris Radetinac.

– Det jag menar är att du måste ta ansvar för dina handlingar på en fotbollsplan. Olyckor kan ske, men när det är för tydligt att du går in för att skada... På den här nivån bör man veta vilka konsekvenser som blir. Du har alltid ett val. Du kan inte göra vad du vill bara för att du är på en fotbollsplan. Det är ingen frizon, säger Matias Concha.

”Fyra domare – men ingen ser något”

Han beskriver dock sin egen incident som ”tusen gånger värre” än söndagens händelse.

– Men tacklingen på Traustason såg jäkligt ful ut.  Sedan är det självklart det svårt att säga om det var medvetet. Det vet bara spelaren själv, säger Matias Concha.

Arnor Traustason fick inte ens frispark med sig för tilltaget. Haris Radetinac kan dock straffas i efterhand av disciplinnämnden. Malmö FF har nämligen anmält incidenten till Svenska fotbollförbundet. 

Matias Concha ställer sig kritisk till domarteamets agerande.

– Det som förundrar mig är att det står fyra domare där – men ingen ser något, säger Concha.

Beskedet: Inget brutet

Senare på måndagseftermiddagen kom beskedet om Arnor Traustasons skada efter magnetröntgenundersökning. Då kunde Malmö FF:s medicinska team fastställa att inga ben är brutna, men att fotleden drabbats av ”allvarliga ledbandsskador”. Ingen operation krävs för islänningen.