Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF:s plan för att kompensera supportrarna

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Årskortsinnehavare som inte kan se matcherna har rätt att kräva tillbaka pengarna.

Nu jobbar Malmö FF stenhårt för att deras supportrar inte ska vilja använda sig av den rätten – ett sätt kan vara ett avtal med Dplay.

– Man kan göra många antaganden. Men jag tänker inte diskutera innehållet i kompensationen förrän vi vet förutsättningarna, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Allsvenska klubbar blöder.

Men risken är stor att det bara är början.

När serien väl startar riskerar klubbarna att bli tvungna att betala tillbaka pengar man redan fått.

Detta på grund av att Konsumentverket slagit fast att de som köpt biljetter till evenemang som ställs in på grund av pandemin har rätt till full återbetalning i pengar.

Malmö FF gick på torsdagen ut och förklarade att man ligger 20 miljoner kronor sämre till än man vanligtvis gör vid den här tiden på året. Samtidigt slår man fast att risken är stor att den summan blir ännu större.

Vill erbjuda årskortsinnehavarna mervärde

Som ett led i att motverka det arbetar klubben nu med att få de som redan köpt årskort att inte kräva tillbaka de pengar de har rätt till.

– Kan vi se till att de som inte kan komma till Stadion och se matcherna rent ekonomiskt känner att de får ett innehåll ändå som är tillräckligt för att inte vilja begära pengarna tillbaka, då säkrar vi de intäkterna och då är fallet inte lika långt som det annars riskerar att bli, säger MFF:s vd Niclas Carlnén och förtydligar.

– Om andra klubbar kämpar för sin överlevnad och se till att inte få ett negativt kapital så kämpar vi stenhårt för att behålla ett försprång. Det är egentligen det som det handlar om.

Exakt vad Malmö FF ska erbjuda sina årskortsinnehavare för att de inte ska kräva pengarna tillbaka vill vd:n ännu inte gå ut med.

– Jag skulle kunna vara mer precis men då är det inte säkert att jag håller vad jag lovar för det handlar lite om tekniska plattformar, att kunna meddela och ta beslut kring hur man vill agera. Och de sakerna har vi inte riktigt löst ännu. Jag vill inte säga mer förrän vi vet att vi har en bra lösning som håller hela vägen, säger Carlnén.

Kan erbjudas se matcherna via Dplay

Klart är att det rör sig om mer än ett sätt att kompensera. 

Sedan innevarande säsong är det Discovery via Dplay som har sändningsrättigheterna för allsvenskan. Enligt vad Kvällsposten erfar har det centralt diskuterats mellan Discovery och de allsvenska klubbarna en möjlighet att erbjuda de som köpt allsvenska årskort att se sitt lag via Dplay.

Niclas Carlnén vill inte svara på frågan om MFF:s årskortsinnehavare kommer att erbjudas se matcherna via Dplay.

– Jag skulle kunna vara mer precis men då är det inte säkert att jag håller vad jag lovar för det handlar lite om tekniska plattformar, att kunna meddela och ta beslut kring hur man vill agera. Och de sakerna har vi inte riktigt löst ännu, säger Carlnén.

Enligt MFF:s vd finns många idéer, både inifrån Malmö FF och i samråd med klubbens supportrar.

– Det finns många idéer och en del förverkligas. Mer än så vill jag helst inte säga just nu. Blir det spel den 14 juni har vi vissa förutsättningar att arbeta med. Blir det ett annat datum längre fram, eller tidigare, då är förutsättningarna andra och jag behöver veta det lite mer exakt för att kunna svara på hur det kommer att se för framför allt årskortsinnehavare.

Definitivt besked till årskortsinnehavarna räknar Malmö FF med att kunna ge nästa vecka.

– Vi vill att man ska kunna få en upplevelse som ändå är ganska nära. Men den är svår för man kommer inte att få stämningen på det viset. Kan vi hitta något som skapar närhet ändå så är det kanske det bästa vi kan göra, säger Niclas Carlnén.