Vångavallen. Foto: TOMAS LEPRINCEVångavallen. Foto: TOMAS LEPRINCE
Vångavallen. Foto: TOMAS LEPRINCE
Trelleborgs FF firar avancemanget till allsvenskan. Foto: MIKAEL FRITZON/TTTrelleborgs FF firar avancemanget till allsvenskan. Foto: MIKAEL FRITZON/TT
Trelleborgs FF firar avancemanget till allsvenskan. Foto: MIKAEL FRITZON/TT

Så tvingas de bygga om arenan inför allsvenskan

Publicerad

Vångavallen är fortfarande inte godkänd för allsvenskt spel.

Nu vidtas åtgärder för att Trelleborgs FF ska kunna spela den allsvenska premiären på hemmaplan.

– Vi har naturligtvis en plan B men det är ungefär 50 dagar kvar till premiären. Det blir fullt upp men vi ska lösa det, säger klubbdirektören Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.

Kvällsposten har tidigare rapporterat om Trelleborgs FF:s oro över att behöva flytta den allsvenska premiären mot IFK Göteborg till Stadion i Malmö eftersom Vångavallen i nuläget inte håller måttet.

I ett pressmeddelande redogör nu klubben för vilka åtgärder som vidtas.

Bland annat ska hemmasupportrar och bortasupportrar separeras mer än de gjort tidigare genom att entréerna flyttas.

"Den tidigare entrén för bortasupportrar bedöms av säkerhetsskäl ligga för nära hemmaentrén. Genom att flytta den till Östervångsparken separeras bortasupportrar tydligare från hemmasupportrar och mer utrymme finns tillgängligt vid insläppet", skriver klubben.

– Vi får en helt annan möjlighet att genomföra visitering på det västra insläppet och det blir enklare att stanna supporterbussarna på Söderslättshallen. Det blir en tydligare gräns mellan hemma- och bortasupportrar vilket är värdefullt, speciellt vid vissa matcher, säger Trelleborgs supporterpolis Jan-Ingvar Nilsson i pressmeddelandet.

Flyttar entréerna på Vångavallen

Flytten av bortaentrén innebär att hemmasupportrarna inte längre kan gå in via Östervångsparken.

– Vi förstår att detta kommer bli en omställning för de hemmasupportrar som tidigare använt entrén vid Östervångsparken. Genom att vi i stället öppnar upp båda entréerna vid Östervångsvägen hoppas vi att vår hemmapublik ska känna att det fungerar smidigt ändå, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Entréflyttarna är inte det enda som behöver bli klart i tid till den allsvenska premiären. Fler staket och läktare ska byggas, kameraövervakning ska sättas upp och utrymmen för press ska byggas.

– Vi är övertygade om att vi kommer att ha arenan klar. Vi har naturligtvis en plan B men det är ungefär 50 dagar kvar till premiären. Det blir fullt upp men vi ska lösa det, säger Kronwall.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag