Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så tvingas de bygga om arenan inför allsvenskan

Vångavallen. Foto: TOMAS LEPRINCE
Trelleborgs FF firar avancemanget till allsvenskan. Foto: MIKAEL FRITZON/TT

Vångavallen är fortfarande inte godkänd för allsvenskt spel.

Nu vidtas åtgärder för att Trelleborgs FF ska kunna spela den allsvenska premiären på hemmaplan.

– Vi har naturligtvis en plan B men det är ungefär 50 dagar kvar till premiären. Det blir fullt upp men vi ska lösa det, säger klubbdirektören Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.

Kvällsposten har tidigare rapporterat om Trelleborgs FF:s oro över att behöva flytta den allsvenska premiären mot IFK Göteborg till Stadion i Malmö eftersom Vångavallen i nuläget inte håller måttet.

I ett pressmeddelande redogör nu klubben för vilka åtgärder som vidtas.

Bland annat ska hemmasupportrar och bortasupportrar separeras mer än de gjort tidigare genom att entréerna flyttas.

"Den tidigare entrén för bortasupportrar bedöms av säkerhetsskäl ligga för nära hemmaentrén. Genom att flytta den till Östervångsparken separeras bortasupportrar tydligare från hemmasupportrar och mer utrymme finns tillgängligt vid insläppet", skriver klubben.

– Vi får en helt annan möjlighet att genomföra visitering på det västra insläppet och det blir enklare att stanna supporterbussarna på Söderslättshallen. Det blir en tydligare gräns mellan hemma- och bortasupportrar vilket är värdefullt, speciellt vid vissa matcher, säger Trelleborgs supporterpolis Jan-Ingvar Nilsson i pressmeddelandet.

Flyttar entréerna på Vångavallen

Flytten av bortaentrén innebär att hemmasupportrarna inte längre kan gå in via Östervångsparken.

– Vi förstår att detta kommer bli en omställning för de hemmasupportrar som tidigare använt entrén vid Östervångsparken. Genom att vi i stället öppnar upp båda entréerna vid Östervångsvägen hoppas vi att vår hemmapublik ska känna att det fungerar smidigt ändå, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Entréflyttarna är inte det enda som behöver bli klart i tid till den allsvenska premiären. Fler staket och läktare ska byggas, kameraövervakning ska sättas upp och utrymmen för press ska byggas.

– Vi är övertygade om att vi kommer att ha arenan klar. Vi har naturligtvis en plan B men det är ungefär 50 dagar kvar till premiären. Det blir fullt upp men vi ska lösa det, säger Kronwall.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!