Franz Brorsson och Markus Rosenberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFranz Brorsson och Markus Rosenberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Franz Brorsson och Markus Rosenberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mattias Svanberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNMattias Svanberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mattias Svanberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Så startar Malmö FF mot New England

Publicerad

Malmö FF:s startelva mot New England Revolution är klar.

Mest spännande – Franz Brorsson tar Lasse Nielsens plats som mittback  och Mattias Svanberg startar till vänster på mittfältet.

– Det ska bli skönt att spela, säger Brorsson.

20.30 svensk tid på lördagskvällen spelar Malmö FF sin första träningsmatch av två vid träningslägret i Bradenton, Florida.

När Malmö FF på fredagen genomförde sitt matchförberedande träningspass bjöd Magnus Pehrsson på ett par intressanta drag i den startelva som inleder matchen.

Satsningen på talanger från de egna leden syns startelvan mot New England Revolution.

Franz Brorsson  startar som mittback tillsammans med Rasmus Bengtsson.

– Tanken är att det ska bli 90 minuter för min del, säger Brorsson.

Dessutom är Mattias Svanberg åter placerad till vänster på mittfältet. En position som öppnar för den vindsnabbe egna talangen att även ta sig inåt i planen och använda sin fina högerfot.

Matchstommen klarnar

Matchen mot New England inkluderat – MFF möter i Florida även DC United torsdagen 8:e februari – är en av två som återstår innan tävlingssäsongen drar i gång med cupmötet hemma mot Dalkurd.

Så startar MFF

Fredrik Andersson

-

Andreas Vindheim

Rasmus Bengtsson

Franz Brorsson

Behrang Safari

-

Sören Rieks

Oscar Lewicki

Fouad Bachirou

Mattias Svanberg

-

Markus Rosenberg

Carlos Strandberg

En tydlig stomme börjar skönjas i Magnus Pehrssons lagbygge.

Oscar Lewicki och Fouad Bachirou startar återigen tillsammans på innermittfältet och längst fram spelar lagkaptenen Markus Rosenberg tillsammans med förra sommarens storvärvning Carlos Strandberg.

Om inget inget oförutsett inträffar.

– Det kan alltid hända saker fram till matchstart. Men vi hoppas och tror att det ska vara så. säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

Matchen mot New England Revolution kommer att sändas på IMG Academys youtube-kanal.

LÄS MER - MFF-stjärnan: "Jag trycker ner min djupa ångest"  

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag