Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska MFF skrällvända: ”Vi kan skada dem där”

Foto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Två mirakelsegrar på Stadion tog 2014 Malmö FF till sitt första Champions League-gruppspel.

Nu är Isaac Kiese Thelin tillbaka för ännu en malmöitisk mirakelvändning.

– Det betyder mycket för oss att det hänt förut, säger MFF-anfallaren.

I juni 2014 värvades Isaac Kiese Thelin till Malmö från IFK Norrköping.

Mindre än två månader senare var han en Champions League-spelare.

Vägen dit hade gått via ett par magiska kvalmatchvändningar på Stadion.

Först vändes 2–4 borta mot Sparta Prag (Kiese Thelin ett mål) till 2–0 och avancemang i Malmö.

Sedan vändes 1–2 borta mot Salzburg till 3–0 och Champions League-gruppspel i Malmö.

När Malmö FF nu går ut mot Wolfsburg i Europa Leagues 16-delsretur med 1–2 i bagaget ser Isaac Kiese Thelin med välbehag tillbaka på sommaren 2014.

 – Jag minns att det var fantastisk stämning här inne och att vi kom ut med ett fantastiskt självförtroende, säger Kiese Thelin som speciellt lyfter fram hemmamötet mot Red Bull Salzburg.

– Det kändes som att de inte var förberedda på vad som väntade här inne och att vi bara körde på det. Det var mycket känslor och vi gick på ren adrenalin.

Kiese Thelin har vänt för Malmö FF förut

När Malmö FF nu ännu en gång måste vända ett underläge mot högkvalificerat motstånd för att gå vidare lyfter Isaac Kiese Thelin fram det faktum att klubben gjort det flera gånger tidigare.

– Det betyder mycket för oss att det hänt förut. De tidigare gångerna när vi behövde ett specifikt resultat så gick det vägen, säger MFF-anfallaren och fortsätter.

– Det är någonting vi tar med oss som positivt. Vi tror på det och även supportrarna tror på det. Det är bara positivt att vi gjort det innan och vi hoppas kunna göra det igen. 

Det är drygt fem år sedan Isaac Kiese Thelin senast spelade europeisk fotboll för Malmö FF.

Efter att under den tiden varit utlandsproffs i en karriär som gått upp och ner så glöds anfallaren över att åter få uppleva internationell fotboll i Malmö.

– Jag har saknat det här väldigt mycket. Det blir väldigt speciellt, jag tror att jag har 15 vänner och från familjen som ska komma ner. Så det blir väldigt speciellt. 

Malmö starka om det går till straffar?

Nu har Malmö FF hemmaplan och måste vinna för att gå vidare. 

Men Isaac Kiese Thelin betonar vikten av att hitta en balans mellan offensiv och defensiv.

– Eftersom vi har hemmaplan så är vi lite offensivare överlag. Sedan gäller det för oss att när vi får chansen så måste vi ta den. Sedan gäller det att hitta vårt kontringsspel när det finns ytor. Då gäller det för oss att vara fokuserade där. Det är de små detaljerna där som spelar roll och vi vet att vi kan skada dem där.

När Malmö tog ledningen i Wolfsburg var det på straff från just Isaac Kiese Thelin. Och anfallaren tvekar inte att ta chansen om samma läge uppstår i torsdagens retur i Malmö.

– Vi tränade lite på straffar under lägret i Spanien. Jag har brukat ta i de lagen jag spelat innan och kände mig het under matchen så det är inga konstigheter.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.