Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska MFF hindra AIK:s supportrar i stormatchen

Studio Kvällsposten om den stekheta allsvenskan, Europa League och Olof Mellberg.
Felix Beijmo, Anders Christiansen, Markus Rosenberg.Foto: BILDBYRÅN
AIK-publik.Foto: BILDBYRÅN

Här är Malmö FF:s drag inför den potentiella guldrysaren mot AIK 28 oktober.

Alla biljetter kan vara slut när den allmänna försäljningen börjar.

– Vi vill att så många som möjligt på Stadion, så långt det bara går ska vara MFF:are i allra högsta grad, säger MFF:s presschef Peter Åhlander.

På torsdagens fastställdes spelschemat för allsvenskans två sista omgångar.

Då blev det klart att Malmö FF tar emot guldkonkurrenten AIK måndagen 28 oktober med matchstart 19.00.

I samband med att spelschemat presenterades offentliggjorde också Malmö FF hur man kommer att sälja biljetter till matchen.

För första gången på flera år kommer klubben till en allsvensk match att sälja biljetter på samma sätt som man gör till Europamatcherna.

Den 26 september är det Skånederby i Malmö mellan MFF och Helsingborgs IF och morgonen efter startar biljettförsäljningen inför stormötet med AIK.

Malmö FF:s medlemmar och årskortsinnehavare kommer att få förtur i försäljningen till AIK-matchen.

MFF hade vid årsskiftet cirka 7 000 medlemmar.

Alla årskortsinnehavare – över 13 000 stycken – kommer dessutom, så länge det finns biljetter kvar, få möjlighet att köpa ytterligare två biljetter till matchen.

MFF vill ha kraftigast möjliga stöd mot AIK

Allt för att så många som möjligt på Stadion till mötet mot AIK ska stötta Malmö FF så mycket det bara går.

– Är man medlem i Malmö FF ska man ha möjlighet att få första tjing, det samma gäller våra årskortsinnehavare. Vi vill att de som är trogna ska belönas för det med förmåner som de här, säger Peter Åhlander.

När Malmö FF 25 augusti tog emot Djurgården var det utsålt och fullsatt på Stadion vilket innebar en publiksiffra på 21 812.

Eftersom Stadion under hösten är anpassad för Europa League-gruppspel, vilket innebär en fortsatt något nedsatt kapacitet, är det ungefär samma siffror som gäller inför AIK-matchen.

Match som kan avgöra allsvenska guldstriden

Gästande bortalag har enligt bestämmelser de allsvenska klubbarna emellan rätt till tio procent av biljetterna på arena, vilket i det här fallet alltså rör sig om cirka 2 100 biljetter.

Det innebär alltså cirka 19 000 biljetter till salu på de sektioner som inte tillhör bortalaget.

Biljetter som alltså med råge kan ta slut innan den allmänna försäljningen börjar.

Chansen att få biljett till matchen om man inte är medlem i Malmö FF eller kan få via en årskortsinnehavare kan – AIK:s sektion borträknad – bli minimal.

Vilken roll spelar det faktum att det här förfaringssätet minimerar chansen/risken för en bortasupporter att köpa biljett någon annanstans än på bortasektionen?

– Det är också en aspekt, Vi vill att så många som möjligt på Stadion, så långt det bara går ska vara MFF:are i allra högsta grad, säger Peter Åhlander.

Det är en intensiv biljetthöst till Malmö FF:s matcher.

Redan nu på måndag släpps biljettpaketen till de tre hemmamatcherna i Europa League med monstermötet mot FC Köpenhamn grädde på moset.

Då börjar försäljningen med förtur för årskortsinnehaver under måndag och tisdag medan medlemmar kan köpa under onsdagen och torsdagen.

Först måndagen 15 september släpps eventuellt överblivna biljetter till allmänförsäljning.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.