Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska Kiev-förlusten hjälpa MFF i guldstriden

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Trots förlusten ska matchen mot Dynamo Kiev hjälpa Malmö FF i guldstriden.

Förhoppningen är att vara på en betydligt högre nivå än Elfsborg på söndag.

– De åren vi har lyckats i både Europa och allsvenskan har vi tagit med oss tempot, för det är den stora skillnaden, säger Markus Rosenberg.

Tredjerankade Malmö FF åkte till Ukraina och förlorade med 1-0 mot förstarankade Dynamo Kiev.

Resultatet var inte ologiskt men MFF-spelarna hade trots en bra insats svårt att dölja sin besvikelse efter förlusten.

– I det stora hela får vi vara ganska nöjda även om det känns tungt att säga det, sa Behrang Safari efter slutsignalen i Kiev.

Samtidigt som MFF förlorade i Ukraina så vann FC Köpenhamn mot Lugano. I nästa Europa League-omgång, den 3 oktober, möts de två nordiska lagen.

Det vill Behrang Safari inte tänka på.

– Nästa match är mot Elfsborg, vi får inte tänka på någonting annat. Sen när det är dags för Europa League igen är det bara att se till att vinna, säger Safari.

MFF möter Elfsborg i Borås

Malmö FF möter Elfsborg i Borås klockan 17.30 på söndag. Enligt Safari ska det inte vara några problem att skifta fokus från Europa League till allsvensk guldstrid.

– Det är bara att samla krafter igen Det är en viktig match på söndag och det finns inte så mycket att tänka på. Vi vet vad vi måste göra och alla är inställda på nästa uppgift. Det är bara att köra på, tre poäng mot Elfsborg, säger han till klubbens hemsida.