Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Så länge Danne är i Malmö är jag trygg”

Publicerad

Pontus Jansson har tidigare öppet stöttat Magnus Pehrsson.  

Efter beslutet lider han med den sparkade MFF-tränaren. 

– Du kan inte sparka elva stycken spelare. Tyvärr är det tränaren som får ta skiten för det, säger han. 

På måndagsmorgonen kom beskedet att Magnus Pehrsson sparkas som huvudtränare för Malmö FF och ersätts tills vidare av klubbens sportchef Daniel Andersson. 

MFF-profilen Pontus Jansson var med på första träningen efter beskedet. 

– Det är tråkigt att det blivit som det blivit. Det har gått snabbt. För en månad sedan var alla glada och hade huvudena högt och man var bäst i Sverige och Norden och hit och dit, konstaterar han. 

– Jag tyckte om Magnus, han är snäll och trevlig. Men det är en naturlig reaktion i fotbollsvärlden, presterar man inte så är det tyvärr tränaren som får ta ansvaret. 

Du har tidigare sagt att det var onödigt att snacka om Magnus avgång...

– Det står jag fast vid. 

– Jag tror alla är besvikna och ledsna över att det blivit som det blivit. Om du tittar på det utifrån, det enda du kan göra om du inte får resultat är tyvärr att tränare får ta ansvar och jag lider med Magnus. 

Kan du se vad som inte stämt mellan Magnus Pehrsson och laget? 

– Jag har bara varit med en träning så det är skitsvårt att få en bild av det. Jag följer Malmö slaviskt men om man inte är inne i omklädningsrummet så är det skitsvårt få en bild. Men jag tycker spelarna också får ta ansvar för det och det är jag övertygat om att de gör, säger Pontus Jansson och fortsätter: 

– Det är som att folk har gått och väntat på det, andra klubbar, journalister och även egna fans på att någon dag ska det komma en motgång för Malmö också och nu är den här. Det gäller att ta sig ur den. 

Vad tror du om lösningen med Daniel Andersson som huvudtränare tills vidare? 

– Jag har stor respekt för Danne och har alltid sagt att så länge Danne är i Malmö så är jag trygg för då är föreningen i goda händer. 

– Jag hade Danne som assisterande och jag lärde mig oerhört mycket av honom. Men detta är första tuffa perioden sedan han fick en ledande roll i klubben, det blir tufft för honom nu också. Men om det är någon som kan lösa det och vet vad den här föreningen behöver så är det ju Danne. 

Pontus Jansson var själv med om en påtvingad tränarrockad i vintras i Leeds. 

– När vi inte hade resultat med oss och var det tyvärr tränaren som fick ta ansvaret. Du kan inte sparka elva stycken spelare. Tyvärr är det tränaren som får ta skiten för det, säger han.  

– MFF har ett bra lag, de började bra, försäsongen var bra, cupen var bra fram till finalen. Kvalitet finns det så det är bara att få ut det nu. Förhoppningsvis så får de en effekt med en ny tränare. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag