Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så kan Jonas Thern lockas till Malmö FF

Milos Milojevic är ny MFF-tränare
Jonas Thern och Robin Asterhed jobbade sida vid sida i IFK Värnamo.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Asterhed var huvudtränare, Thern assisterande.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Robin Asterhed är ny chefsscout i Malmö FF.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Jonas Thern går att locka tillbaka till MFF, tror Asterhed.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Robin Asterhed lämnade IFK Värnamo för att återvända till Malmö FF och det finns supportrar som drömmer om att Jonas Thern en dag ska göra samma sak.

Det kan mycket väl hända, tror MFF:s nya chefsscout.

– Är man som supporter taktisk i hur man charmar honom så är det inte omöjligt, säger Asterhed.

När IFK Värnamo sprang igenom superettan förra året var Robin Asterhed huvudtränare men när laget nu tar steget upp till allsvenskan finns han inte kvar. Asterhed lämnade klubben för att i stället bli chefsscout för Malmö FF. Kvar i Värnamo finns däremot Jonas Thern. Eftersom han vägrar genomgå de utbildningar som krävs för att få vara huvudtränare i allsvenskan kommer Thern, precis som i fjol, vara assisterande tränare. Nu till Kim Hellberg.

Samtidigt har det genom åren alltid funnits förhoppningar i MFF-led om att den förre stjärnspelaren ska återvända i en ledarroll. Efter att ha jobbat tätt med Thern borde Robin Asterhed vara en av de som har bäst koll på Therns framtidsplaner. Så borde supportrarna ha kvar sina förhoppningar?

– Den enda som vet det med säkerhet är Jonas, men jag vet hur mycket han gillar Malmö så jag skulle inte sluta drömma. Det är väldigt tydliga band från hans sida också. Det tycker jag definitivt att jag känner. Kärleken är ömsesidig, säger Asterhed.

Så kan Thern lockas till MFF

En övertalningskampanj skulle kunna hjälpa, tror Asterhed. Men den får inte vara för intensiv eller påträngande.

– Man behöver nog fortsätta trycka på honom på rätt sätt, annars kommer han bara sura ihop och skita i det.

Hur skulle han passa i Malmö FF:s tränarteam, om det finns plats för honom någon gång i framtiden?

– Malmöspelarna är människor som alla andra och Jonas främsta styrka, enligt mig, är att han är så jäkla bra på att få människor att vara sig själva, att få människor att vara trygga och att få människor att prestera. Jag tror att det hade passat jättebra. Sen kommer Jonas inte få vara huvudtränare eftersom han inte går utbildningarna. Det handlar inte om att han inte vill utbilda sig för han läser mycket böcker och han förkovrar sig och försöker bli bättre i allt han är nyfiken på och intresserad av. Men...

Han är en man av principer?

– Ja, precis. Nu handlar det mer om att han inte kommer genomföra den utbildningen. Men i ett ledarteam tycker jag att Jonas kan fungera överallt. Du behöver alltid människor som kan få andra att må bra och att våga. Det behöver i allra högsta grad en Malmöspelare som ska prestera under större press än någon annanstans i Sverige.

Första orden: "Våra ambitioner linjerar med varandra"