Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trodde att han skulle lämna – spelar vidare

Vindheim klar för Sparta Prag. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Andi Vindheim mot Dynamo Kiev i Marbella. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Uwe Rösler. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Såld till Sparta Prag för 14 miljoner kronor.

Men Andreas Vindheim kommer att fortsätta spela för Malmö FF – trots att han trodde sig spelat sin sista match för MFF.

– Det var lite dålig kommunikation mellan klubbarna, säger Vindheim.

På tisdagen offentliggjorde Malmö FF att klubben sålt Andreas Vindheim till Sparta Prag.

Enligt medieuppgifter i Tjecken betalar storklubben Sparta motsvarande cirka 14 miljoner kronor för norrmannen som varit fyra år i Malmö.

– Jag är glad för Andi. Det är vad han ville, det är nästa steg i hans karriär, säger Uwe Rösler och fortsätter:

– Jag tycker han förtjänar den här flytten efter förra året, speciellt efter hans Europaspel. Och efter Chelsea-matcherna i år. Vi mötte världsklassmotstånd och han gjorde väldigt bra ifrån sig.

Med mål mot Besiktas hemma och Sarpsborg borta samt med storspel i flera andra Europa League-matcher blev Vindheim högvilt på marknaden.

– Jag kände till redan i vintras att intresset var stort, säger Rösler.

Kommer att spela till sista minuten

Vindheim själv om flytten.

– Det har varit en period när jag tänkt lite. Sedan i helgen klarnade det och efter att jag varit nere och kollat in faciliteterna och gjorde den medicinska undersökningen så var saken klar, säger Vindheim.

Uwe Rösler:

– Jag känner att lite last har lättat från hans axlar nu när affären är klar. Och det här kanske förklarar situationen på sistone, säger Rösler.

Malmö FF har tre allsvenska matcher kvar att spela innan det tjeckiska transferfönstret öppnar och Vindheim blir spelklar för Sparta.

Fram till dess kommer han att spela fullt ut för Malmö FF.

– Jag har otrolig tillit till Andi, han är ett väldigt bra proffs och en väldigt bra man, att han kommer att ge allt. För sig själv, för klubben och speciellt för lagkamraterna som hjälpt honom att komma dit han ska åka, säger Rösler och fortsatte.

– Det är tre matcher kvar och vi behöver honom definitivt. Han är ett topproffs och av alla de anledningar som jag nämnt kommer Andi att spela för oss till sista minuten.

”Mycket skador i Malmö”

Andreas Vindheim själv trodde dock att han spelat sin sista match för Malmö FF efter att han på tisdagen skrev på för Sparta Prag.

– Det blev lite dålig kommunikation mellan klubbarna. Först trodde jag att jag skulle vara ledig och skulle följa Spartas schema. I går (tisdag) trodde jag det.

– Men det är mycket skador i Malmö och jag gillar Malmö så det är inga problem. Det var lite feltolkningar, säger Andreas Vindheim.

På lördag tar Malmö FF emot AFC Eskilstuna hemma och på tosdag kommer Sundsvall till Stadion innan vårsäsongen avslutas med ett Skånederby borta mot Helsingborg.

Till alla de matcherna kommer Andreas Vindheim att vara uttagningsbar för MFF.

 

Läs mer: Jättebra affär av Malmö FF – men fler måste utvecklas 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!