Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Rydström: ”Jag blev mordhotad”

Publicerad

Henrik Rydström blev mordhotad under sin spelarkarriär.

Det berättar Kalmar FF-ikonen för Barometern.

– Jag blev mordhotad via ett brev 2004, det kom från motståndarsupportrar, säger Henrik Rydström.

Henrik Rydström är en av Kalmar FF:s stora spelare historiskt och var lagkapten när klubben vann SM-guld 2008.

Nu berättar han för första gången att han vid ett tillfälle fick motta mordhot under sin spelarkarriär.

Hotet kom via brev 2004 och var från motståndarsupportrar, uppger Henrik Rydström, som numera är assisterande tränare i Kalmar FF. Budskapet var tydligt.

– Att de ”kanske skulle komma och hälsa på”, att jag ”skulle passa mig” och så vidare, berättar Henrik Rydström för Barometern.

Enligt Henrik Rydström kom brevet från supportrar till en Stockholmsklubb. Men vare sig han eller klubben valde att polisanmäla hotet.

– Nej, där och då valde jag och Kalmar FF att ligga lågt med det, säger han.

Rydström fick hembesök av supportrar

Henrik Rydström säger att han aldrig varit rädd. Vid ett annat tillfälle fem år senare ska han även ha fått hembesök av supportrar.

– Media skrev lite om det, det var inför en hemmamatch mot AIK. Några supportrar väckte mig mitt i natten men det kändes inte hotfullt, säger Henrik Rydström.

Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund säger till Barometern att det inte har förekommit några hot mot Kalmarspelare under hans tid i klubben och berättar att det numera finns en strategi om det skulle bli hotbilder mot spelare eller ledare.

– Det finns skyddsnät, en speciell enhet i Stockholm som jobbar med sådana här frågor och skulle hjälpa oss om vi behöver det. Men under min tid i Kalmar FF har det inte varit något sådant här.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag