Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rydström: ”Ett jävla uppvaknande för oss”

Henrik Rydströms Kalmar svarade för en plattmatch.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Desto roligare var det för Elias Anderssons Mjällby.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

HÄLLEVIK. Kalmar blev överkört i inledningen av den första halvleken på Strandvallen. Mjällby gick snabbt upp i 3-0-ledning och vann till sist med 4–0.
– Vi tog galna beslut. Jag vet inte om vi var övertända, säger Henrik Rydström. 

Det rasslade rejält i KFF-målet i upptakten av den första halvleken på Strandvallen. Mjällby ledde med 2–0 efter fem minuter och som om det inte vore jobbigt nog kom också trean knappa kvarten senare. 

Kalmar var aldrig nära att komma tillbaka efter den käftsmällen och med sju minuter kvar av matchen satte Jacob Bergström 4–0 vilket blev slutresultatet. 

Klubbikonen Henrik Rydström tog över som tränare inför i år och har gjort om KFF från bottenlag till ett stabilt mittengäng den här säsongen, men i rivalmötet mot Mjällby blev det rödvita laget uppenbarligen tagna på sängen.

– För vår del var det här ett jävla uppvaknande. Vi tänker väldigt mycket vad vi ska göra med bollen och det går undan när vi tappar den... Vi tar galna beslut och jag vet inte om vi var övertända. Våra supportrar var verkligen här i dag och vi kanske var invaggade i tron om att vi skulle spela ut Mjällby. Det är uppenbart att vi sprang för långsamt för vi gav Mjällby tid. De var mer på väg in i situationerna än vad vi var.

Mjällby har nu hållit nollan i åtta allsvenska matcher på raken och är bara en halvlek från det allsvenska rekordet. Tränaren Anders Torstensson, som tog över efter sparkade Christian Järdler i början av augusti, hyllas av Rydström.

– Månadens tränare vore ett bra val kan man lugnt säga! 

”Jag lovar, bara skjutit en frispark” 

En som skriver under på att Torstensson är en duktig tränare är Elias Andersson, som själv anslöt på lån från Djurgården i augusti. 

– Han lyssnar väldigt mycket på oss spelare. Han bestämmer inte hundra procent utan han har bra dialog med oss. Vi har fått bra utdelning och jämfört med i våras har vi en tydligare idé nu. Jag var ju själv inte här då men det är det som har sagts, säger Andersson som äntligen fick visa upp sin vänsterfot på Strandvallen.

– Första skottet för i år. Jag lovar. Jag har skjutit en frispark, inget mer, berättar Andersson som prickade in 3–0-målet.

– Inte otagbart, men det var ett bra skott också! 

Elias Andersson kom till Djurgården i vintras efter fina år i Sirius men väl i Stockholmsklubben hade mittfältaren det tungt och han är tacksam över att nu spela i Mjällby.

– Jag hade en knackig vår med skador och lite speltid så jag är väldigt nöjd med beslutet att komma hit. Jag har fått en viktig roll i laget och trivs otroligt bra.