Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rösler ville värva Berget till Wigan

Jo Inge Berget och Uwe Rösler Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Redan för fem år sedan vill Uwe Rösler värva Jo Inge Berget.

Nu möts de två i Malmö FF.

– Vi har inte värvat Jo Inge som wingback eller ytterback, säger MFF-tränaren.

2014 värvade Ole-Gunnar Solskjaer in Jo Inge Berget till Cardiff City i Premier League.

Snart efter det fick dagens Man United-tränare ett samtal från en gammal bekant från Norge.

– Jag var tränare i Wigan då och hade en bra relation till Ole-Gunnar så jag frågade om att få låna Jo Inge Berget till Wigan för att han skulle anpassa sig till engelsk fotboll, säger Uwe Rösler som dock fick nej på sin förfrågan.

– Det hände inte. Men jag känner till spelaren väl från min tid i Norge. Jag vet att han passar bra in i vårt sätt att spela och det sätt jag vill att spelarna ska uppträda på.

Inte värvad för kanten

Uwe Rösler är nöjd med att ha fått in Jo Inge Berget i truppen.

– Han kommer att bidra på ett bra sätt till det. Han är väldigt användbar.

– Jo Inge har en framgångsrik historik med den här klubben, han är 28 år, han är i sina bästa år och har förhoppningsvis många framgångsrika år framför sig.

– Värvningen av honom och exempelvis Erdal (Rakip) är inte för matchen mot Kalmar (träningsmatchen på lördag) utan för tiden efter det, för årets säsong, men också på ännu längre sikt. Om man tittar på truppen: Vilka kontrakt går ut? Vilka tror vi kan försvinna utöver det? Det finns en längre tanke bakom det här, säger Rösler som också gläds för hela Malmö FF:s skull.

– Jag tror supportrarna uppskattar värvningen av Jo Inge, för han lever, andas och spelar fotboll så som våra supportrar gillar den.

Vilken position ser du Jo Inge Berget i?

– Jag ser, så som vi har spelat i nio månader, att det finns fortfarande potential att bli bättre i det spelsättet. Som tränare vill du alltid ha dina bästa spelare på planen och försöker hitta det mest lämpliga spelsystemet för att klara av det.

– Vi har inte värvat Jo Inge som wingback eller ytterback. Vi har värvat honom för att vara i en central position som ett av våra offensiva alternativ. Det innebär inte att han inte kan vara flexibel och spela i andra positioner. Men för att vara tydlig så har vi inte värvat honom som wingback eller ytterback, säger Uwe Rösler.

 

Läs mer: Berget om återkomsten – ”Kommer aldrig att bli Mackan”