Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rösler lämnar MFF – köps ut av klubben

Uwe Rösler
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
MFF spelar höstens sista match i morgon, torsdag.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Uwe Rösler kommer inte att träna Malmö FF nästa säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter står det nu klart att tysken lämnar MFF efter säsongen 2019. 

MFF har redan varit i kontakt med andra tränarkandidater och om inget oförutsett händer kommer Rösler att köpas ut från sitt kontrakt.

Något som väntas bli officiellt inom de närmaste veckorna.

Uwe Rösler tog över Malmö FF sommaren 2018 efter att Magnus Pehrsson fått sparken. Då skrev den förre Manchester City-spelaren på ett kontrakt som sträckte sig över säsongen 2020. Efter det har ryktena varit många. 

Såväl SportExpressen som Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att Rösler kan ha gjort sitt efter den här säsongen. Jens Gustavsson har också lanserats som en huvudkandidat till att ta över som ny tränare i MFF. Enligt SportExpressen står det nu också helt klart att Rösler lämnar MFF efter den här säsongen.

Uwe Rösler lämnar Malmö FF

MFF möter FCK på Parken i Köpenhamn under torsdagen och måste vinna för att gå vidare i Europa League. Oavsett hur det går där kommer dock MFF att byta tränare till nästa säsong.

Allt talar för att Rösler köps ut från resterande delen av sitt kontrakt då MFF redan varit i kontakt med ett antal tränarkandidater som kan ta över inför 2020.

Jens Gustavsson ska enligt SportExpressen inte vara en av dessa.  Att Malmö FF byter tränare och avslutar samarbetet med Uwe Rösler kommer att bli officiellt inom de närmaste veckorna. 

När den tyske tränaren tog över Malmö FF sommaren 2018 befann sig klubben i ett minst sagt prekärt läge, långt från den allsvenska toppstriden. Laget klättrade under hans ledning från den nedre halvan till en tredjeplats, som säkrades i den sista omgången.

En tredjeplats som innebar kvalspel till Europa League. Sedan dess har Rösler tagit MFF till två raka gruppspel i Europa League och med en halvlek kvar av den allsvenska säsongen 2019 hade man ena handen på SM-bucklan, men snuvades på titeln av Djurgården. 

Under torsdagen har MFF chansen att för andra året i rad gå vidare från gruppspelet. Men då krävs seger borta mot rivalen från andra sidan sundet: FC Köpenhamn.

SportExpressen har sökt Uwe Röslers agent Jim Solbakken för en kommentar.