Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rösler inför täta matchandet: ”Något vi har sett fram emot”

Carlos Strandberg har gjort fyra mål och en assist i ÖSK-tröjan.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Uwe Rösler.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mot Örebro inleder Malmö FF en period där man spelar upp till tre matcher i veckan. 

Något som klubbens tränare Uwe Rösler ser fram emot. 

– Det är det vi har jobbat för, säger tysken. 

Att MFF spelar i Europa har blivit mer regel än undantag de senaste åren. Sedan det första CL–gruppspelet 2014 har man kvalat till Europa samtliga år utom ett – tre gånger har man lyckats ta sig in i antingen Champions eller Europa League.

Uwe Rösler tog inte bara MFF in i EL–gruppspel förra året; han ledde även laget till avancemang innan giganterna Chelsea till slut blev för svåra i sextondelsfinalen. 

Nu påbörjas ett nytt Europaäventyr, men först ska MFF möta Örebro – ett lag där förre Malmöspelaren Agon Mehmeti på förhand ser ut att vara nära en startplats. 

Rösler är upprymd över vad som komma skall. 

– Det är det här vi har jobbat för. Vi ska börja med att vinna de här kommande tre matcherna – varje gång vi ställer upp vårt lag är det de spelarna som har störst chans att vinna matchen åt oss som spelar. Vi roterar inte för rotationens skull. Vi har alla tre matcher i åtanke när vi väljer vilka som spelar och hur vi på bästa sätt ska ta oss igenom veckan. 

Rösler vet vad som väntar

Angående motståndet känner Uwe Rösler att MFF känner till det, att man vet vad som väntar och att man har respekt för Örebros prestationer hittills. 

– Att vinna mot IFK Göteborg, i Göteborg, är starkt. De kan såra vilket motstånd som helst – under veckan har vi jobbat med vårt offensiva spel och att hålla ett högre tempo, både med boll och i övrigt. Fokus ligga på att trötta ut dem, säger Uwe Rösler. 

I motståndarlaget finns ytterligare en MFF–spelare. Carlos Strandberg, som är på lån i ÖSK till 17 juli och vars framtid i MFF och Örebro är osäker, skadades mot Helsingborg och har varit tveksam till spel under veckan. Örebro-tränaren Axel Kjäll har trots det valt att ta med Strandberg till Malmö för att ta ett beslut så nära inpå matchen som möjligt. Uwe Rösler vill inte uttala sig om vad som händer efter den 17 juli, men hyllar Strandbergs utveckling under låneperioden. 

– Generellt har och är lånet väldigt bra för honom. Han är i en fas av sin karriär där det viktigaste är att få speltid och vara i ett lag där han kan få kontinuitet. Det är också bra för MFF att det går bra för honom, eftersom han är vår spelare. Vi är förberedda på att han spelar, men också om så inte skulle bli fallet, säger Uwe Rösler.