Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rösler: ”Det är upp till oss att möta våra utmaningar”

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmö FF har fått en tung start på säsongen med en poäng på två matcher.Foto: BILDBYRÅN

En poäng efter två matcher.

Men Uwe Rösler känner att Malmö FF tar steg i rätt riktning inför hemmamötet med Östersund.

– Vi har erfarenheten och karaktären för att möta våra utmaningar, säger Uwe Rösler.

Efter fjolårets starka höst, framgångarna i Europa League och värvningar som Jo Inge Berget och Erdal Rakip i vinter har Malmö FF pekats ut som den stora favoriten till SM-guldet den här säsongen.

Men poängmässigt har inledningen på allsvenskan varit tuffare än väntat. MFF har bara tagit en poäng (1–1 hemma mot Häcken) av sex möjliga på de inledande två omgångarna.

– Vi har spelat 180 minuter och vi har missat två straffar i två matcher som vi varit bättre i. Vi kunde lika väl suttit här med sex poäng. Jag måste se den stora bilden, resultat är det viktigaste i fotboll men jag måste också se hur vi spelat och vad som hänt under de här 180 minuterna. Jag tycker att den här veckan var ännu ett steg i rätt riktning, säger MFF:s tränare Uwe Rösler inför söndagens hemmamöte med Östersund.

– Jag har en bra känsla. Spelarna ser både fokuserade och avslappnade ut och det försöker vi ta med oss in i matchen. Vi behöver hitta rätt balans i att vinna dueller som i Sundsvall, spel och förmåga. När vi får rätt balans där vinner vi matchen.

”Visat vilken fantastisk karaktär de har”

En poäng efter två matcher, blir det någon form av test på gruppens karaktär att vända detta?

– Inte test av karaktären. Jag kan bara prata om den tid jag varit här, men under min tid har klubben vid så många tillfällen visat vilken fantastisk karaktär och vilja att vinna de har, säger Rösler och fortsätter.

– Under en säsong kommer alla lag stöta på utmaningar och vi har vår utmaning i början av säsongen. Det är väldigt sällan något lag tar sig igenom 30+ matcher utan att möta utmaningar. Det är upp till oss att möta våra utmaningar och det är det vi är här för att göra. Vi har erfarenheten och karaktären för att göra det.

Rosenberg tillbaka – hyllar Rakip

Mot Östersund förväntas lagkaptenen Markus Rosenberg vara tillbaka i startelvan för första gången sedan skadan mot Chelsea i Europa League. Rosenberg hoppade in i slutet mot Sundsvall och har därefter spelat 90 minuter i U21 i veckan.

– Det var bra för Markus att ta sig igenom 90 minuter, man såg hur han trivdes att vara tillbaka på planen. Men jag vill även lyfta fram Erdal (Rakip). Han använde den matchen som en A-lagsmatch. Det är så jag vill att alla ska använda de matcherna.

MFF saknar flera backar – Larsson får ny chans

Förutom att MFF är i poängbehov lider man fortsatt av en skadekris på backsidan inför Östersundsmötet.

Mittbackarna Lasse Nielsen och Franz Brorsson är borträknade sedan tidigare. Under fredagen kom också beskedet att Behrang Safari även missar ÖFK-mötet efter sin skada.

Eric Larsson och Oscar Lewicki ersätte i backlinjen mot Sundsvall senast och Uwe Rösler bekräftar efter lördagens träning att Larsson kommer starta igen.

– Han var en av våra bästa spelare mot Sundsvall så det var rätt beslut.

Uwe Rösler har respekt för Östersund som har värvat flera spelare i sommar.

– Vi vet vad vi måste göra, det finns inga stora hemligheter i fotboll och allsvenskan.

– De har ett system som är mest 4-4-2 men är flexibla och kan spela antingen med tre eller fem därbak också. I slutändan är det upp till oss hur bra vi spelar och kämpar.